Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Jauno čempionu laiks

Pēc divas dienas ilgušām cīņām, kurās netrūka priecīgu mirkļu, un savu reizi tika nobirdināta arī kāda asara, otrdien "Ozo Golf Club" laukumā un "Viesturos" sveica Latvijas atklātā junioru čempionāta uzvarētājus. Lielākajā daļā ieskaites grupu uzvarēja pašmāju spēlētāji, kuru vidū bija gan pieckārtēji titula īpašnieki, gan pirmo reizi līdz spožākajai medaļai tikušie.

Pēc piecu gadu pārtraukuma par Latvijas juniori čempionu kļuva Ieva Čače, kura trīs izspēlētu kārtu summā itin pārliecinoši pierādīja savu pārākumu U-18 meiteņu grupā. Pēdējā juniores gadā Ieva summā nospēlēja ar +6 virs PAR, kas ļāva par septiņiem sitieniem apsteigt otrās vietas īpašnieci Annu Diānu Švanku.

Savukārt U-18 puišiem uzvarēja Roberts Bišs, 54 bedrīšu izspēlē nodrošinot +11 virs PAR un divu sitienu pārsvaru pār Edgaru Barisu.

U-15 grupā meitenēm spožu noslēguma raundu izspēlēja Laila Forstmane, kam dienas -3 zem PAR ļāva 36 bedrīšu turnīru pabeigt ar PAR atbilstošu rezultātu. Laila Latvijas junioru čempionātos nav palikusi bez uzvaras kopš 2009.gada, un šoreiz gūtais panākums bija ar prāvu 12 sitienu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju turcieti Selin Timur.

Zēniem U-15 grupā Latvijas golferi laureātu trijniekā netika. Ar PAR atbilstošu rezultātu uzvarēja beļģis Lucas Becht, aiz sevis otrajā vietā par trīs sitienu tiesu atstājot Adrien Dumont de Chassart.

Divas jaunākās grupas spēlēja "Viesturos", ik dienu izejot deviņas bedrītes. U-12 grupā zēniem labākais otrās dienas rezultāts (41) palīdzēja uzvarēt Robertam Matisonam ar 85 sitieniem, par vienu sitienu apsteidzot tuvāko konkurentu Misha Martynov. Savukārt U-12 meitenēm pārliecoši labākā bija Helēna Hamina (104).

Gluži tāpat U-10 grupā zēniem abas sacensību dienas labākais bija Kristaps Zilgalvis (74), kļūstot par uzvarētāju visjaunāko golferu konkurencē. Jaunākajām meitenēm Marlēna Marta Gavare (77) uzvarēja ar 29 sitienu atrāvienu.

Kā allaž lielu pateicību par pašaizliedzību ir pelnījuši gan junioru vecāki, gan sacensību organizatori un abu iesaistīto laukumu vadība un personāls, kam ar kopīgām pūlēm bija pa spēkam sarīkot izdevušos notikumu. Arī spēcīgu citvalstu golferu dalība palīdzēs jaunajiem spēlētājiem neieslīgt pašapmierinātībā un ļaus skaidrāk apjaust, ka bez liela darba nav lielu rezultātu. Jau pavisam drīz daļa spēcīgāko junioru startēs "Volvo Latvian Open".

Pēdējās izmaiņas , 30.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē