Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu diena

Īstas vasaras cienīgā golfa dienā uzvarētāju balvas saņēma vairāku respektablu turnīru uzvarētāji. "Ozo Golf Club" aizvadītajā vērienīgajā "Arclinea" Latvijas match-play čempionātā līdz čempionu kausiem aizcīnījās Roberts Eihmanis un Linda Dobele, kuri vienīgie līdz galam spēja noturēties uz uzvarētāju ceļa. Savukārt "Viesturos" cīņa risinājās atklātajā kluba čempionātā.

Match-play itin neprognozējamais raksturs šoreiz par sevi atgādināja vēl pirms izšķirošās kārtas, kurā neiekļuva neviens pērnā gada finālists. Līdzšinējais čempions kungu konkurencē Mikus Gavars pilnvaras nolika jau ceturtdaļfinālā, kur viņu ar 5&4 pieveica Roberts Bišs. Pēc uzvaras ar 3&2 pār Kristapu Krištopanu Bišs iekļuva finālā, kur viņa veiksmes sēriju ar 4&3 pārtrauca Eihmanis.

Vairākās pēdējās kārtās līdz finālam Eihmanim uzvaras izdevās gūt sīvā cīņā - Ivans Uļjanovs astotdaļfinālā tika pārspēts ar 1up, ceturtdaļfinālā ar 2up zaudētājos tika atstāts Kristaps Gulbis, bet pusfinālā ar 1up sekoja uzvara pār Latvijas amatieru čempionu Kārli Broderu. Bronzas mačā Broders pārspēja Kristapu Krištopanu (5&4).

Vēl spraigāks izvērtās dāmu fināls, kur divu visaugstāk izlikto spēlētāju cīņā Linda Dobele 19. bedrītē nodrošināja uzvaru pār Annu Diānu Švanku. Dobele iepriekš šosezon pirmo reizi karjerā uzvarēja arī Latvijas amatieru čempionātā un palīdzēja Latvijas komandai izcīnīt Baltijas kausu, tādējādi Lindai ir iespēja augustā ar uzvaru "Latvian Open" nodrošināt īsta pašmāju "Grand Slam" cienīgu sēriju.

Savukārt "Viesturu" kluba čempionātā, kas atbilstoši turnīra statusam risinājās sitienu spēlē, kungiem itin pārliecinoši uzvarēja Dainis Riziks ar 76 sitieniem jeb +6 virs PAR. Par četriem sitieniem atpalika Harijs Bariss, bet trešo vietu izcīnīja Vilmārs Jansons, kurš pārspēlē pieveica Edmundu Jansonu. Vilmārs Jansons bija labākais kluba biedru konkurencē kungu ieskaitē.

Pārspēle bija nepieciešama, lai noteiktu čempioni dāmām, jo līderes Ginta Ozoliņa un Izīda Gerkena nospēlēja ar 87 sitieniem. Pēc papildu bedrītes izspēles par "Viesturu" čempioni kļuva Ozoliņa.

Jau pirmdien "Ozo Golf Club" un "Viesturos" sāksies Latvijas atklātais junioru čempionāts, kas ilgs divas dienas, pulcējot 100 dalībnieku.

Pēdējās izmaiņas , 28.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē