Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Kreiļu rēķini noslēgti

Baltijas Kreiļu kausa izcīņā svētdien "Viesturos" nacionāla mēroga cīņās par uzvarētāju stableford spēlē kļuva Andris Priedītis, savukārt dāmām nebija konkurentu Skaidrītei Verbickai. Iespēja turnīru izvērst plašāku un vērienīgāku rīkotājiem būs nākamajā sezonā.

Spēlētāju skaits turnīrā nebija daudziem cipariem rakstāms, taču, ja patur prātā, ka kreiļi ir apmēram tikai desmitā daļa no cilvēces kopskaita, tad debijas reizei iznākums ir proporcionāli cienījams.

Priedītis uzvaru nodrošināja ar 38 punktu guvumu, kas konkurentiem nekādi nebija sasniedzams. Aleksejs Savko otro vietu nodrošināja ar 31 punktu, bet Dainis Rozenfelds deviņu spēlētāju konkurencē bija trešais ar 30 punktiem. Labāko rezultātu sitienu spēlē uzrādīja Vilmārs Jansons, finišējot ar 89 sitieniem.

Jansons arī atzinīgi novērtēja turnīra sarīkošanu. "Sen jau kaut ko tādu arī Latvijā vajadzēja,” viņš teica. 

Turnīra noskaņa ļoti pateicīga bija Verbickai, kura iekrāja 42 punktus par 84 sitienu rezultātu. Ar sievišķīgu intuīciju apveltītās konkurentes laikam tādēļ šoreiz nemaz nepieteicās.

Pēc vienas reizes Kreiļu kausa nākotni vēl ir pāragri zīlēt, taču golfā tradīcijas nosaka ļoti daudz, tādēļ, cerams, ka golfa kreilības kopienai būs savs turnīrs arī nākamgad.

Taču kreiļiem bija labs iemesls uzgavilēt svētdien vakarā, kad Phil Mickelson, paša vārdiem sakot, nospēlēja karjerā mūža labāko raundu un "Muirfield" laukumā kļuva par "British Open" čempionu. Pēdējā raundā sarežģītajā links laukumā Mickelson nospēlēja ar 66 sitieniem jeb -5 zem PAR, bet četru raundu summā amerikānis panāca -3 zem PAR (281).

Pēdējās izmaiņas , 21.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē