Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņā par katu Painhērstā

Krista Puisīte pēc otrdien Ziemeļkarolīnā aizvadītās pirmās kārtas ir turnīra tabulas vidusdaļā vēsturiskajā "North & South" amatieru čempionātā, kas slavenajā "Pinehurst" laukumā dāmam notiek jau 111.gadu. Otrajā kārtā jāpakāpjas labāko 60 vidū, lai iegūtu iespēju pēc kata trešajā kārtā pretendēt uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Pirmās 18 bedrītes Krista izspēlēja ar +5 virs PAR jeb 77 sitieniem, ierindojoties dalītā 66.vietā.

Jau vēstīts, ka turnīra nolikums ir ļoti prasīgs. Lai noteiktu golferes, kas "Pinehurst No.2" laukumā iekļūs četru kārtu match-play, 113 dalībnieces "No.4" laukumā sāka cīņu trīs raundu sitienu spēlē. Pēc trim kārtām 16 spēlētājas iekļūs izslēgšanas tīklā.

"North & South" čempionātu ASV uzskata par otro prestižāko amatieru turnīru aiz nacionālā čempionāta. Turnīrs mūsdienās tradicionāli pulcē spēlētājas, kuras nopietni raugās uz tikšanu LPGA tūrē.

Krista šonedēļ pārstāv Latvijas golfu vistālāk rietumos, taču nedēļa ir dažādiem starptautiskiem notikumiem bagāta.

Laura Jansone "Berkshire Golf Club" laukumā spēlēja dāmu "British Open" priekškvalifikācijā, taču ar 80 sitieniem jeb +8 virs PAR dalīja 88.vietu 126 spēlētāju konkurencē un neiekļuva pamata kvalifikācijas turnīrā. Lai turpinātu cīņu pamata kvalifikācijas turnīrā, vajadzēja rezultātu ne sliktāku kā PAR.

Savukārt Māra Puisīte un Linda Dobele trešdien sāk cīņu Nīderlandes U-21 čempionātā "Golfclub Toxandria" laukumā, kur turnīrs ilgs četras dienas ar katu pēc trešās kārtas.

Visplašākā Latvijas golferu pārtāvība ar Latvijas Golfa federācijas atbalstu ir nodrošināta Igaunijas junioru "Open", kas kopš otrdienas risinās Valgerannas laukumā. U-18 grupā meitenēm otro vietu pēc pirmajā dienā izspēlētām divām kārtām ieņem Alise Burkāne ar +23 virs PAR. Puišiem U-18 grupā labākais Latvijas spēlētājs pirms pēdējās kārtas ir Daniels Henilans, kurš ieņem 6.vietu (+14).

Uzvara Latvijai ir garantēta U-15 grupā meitenēm, kur citu valstu spēlētājas nav pieteikušās, un vistuvāk titulam ir Laila Forstmane ar +10 virs PAR 18 bedrītēs. Puišiem U-15 grupā 3.vietu dala Kristaps Cinis un Pauls Nesaule (+15). Jaunākie golferi, ieskaitot U-15 grupas, spēlē 36 bedrītes, bet vecākajām grupām divās dienās jāizspēlē 54 bedrītes.

Pēdējās izmaiņas , 17.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē