Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Tituls nosargāts

Latvijas midamatieru čempionāta astoņu gadu ilgajā mūžā vēl ne reizi uzvarētājam nebija izdevies aizstāvēt čempiona laurus, taču Tālivaldis Pētersons sestdien golfa vēstures arhīvos pāršķīra jaunu lapu. Divas dienas "Ozo Golf Club" ilgušajā turnīrā Pētersons bija līderis pēc pirmās kārtas un labāko rezultātu midamatieru ieskaitē sasniedza arī otrajā raundā.

Uzvarētāja rezultāts +14 virs PAR ir atkārtots Latvijas midamatieru čempionāta rekords, ko 2008.gadā sasniedza Vilis Krištopans. Cīņā par titulu Krištopans šoreiz ierindojās otrajā vietā, zaudējot čempionam sešus sitienus. Uz trešo vietu sestdien pakāpās Aleksandrs Pāvulāns, summā nospēlējot ar +23 virs PAR.

Īgls 12.bedrītē nav diez cik ierasta parādība, taču arī tas palīdzēja Pētersonam pirmajā sacensību dienā nodrošināt divu sitienu pārsvaru pār pašreizējo senioru čempionu un divkārtējo midamatieru eksčempionu Krištopanu. No tālākajiem tee spēlētajā dienā Pētersons finišēja ar 82 sitieniem, bet trešais ar 85 sitieniem bija Ivars Grunte.

Savukārt sestdien Pētersona 76 sitieni konkurentiem necik daudz cerību neatstāja, turklāt čempiona rezultāts summā ir par septiņiem sitieniem labāks nekā pirms gada.

Midamatieru cīņas sestdien tradicionāli bija integrētas "G4S Open" turnīrā, kur kungiem nopietnāko handikapu grupā ar -3 zem PAR jeb 69 sitieniem nospēlēja Mikus Gavars. Oficiālajā neto ieskaitē viņam tas nodrošināja otro vietu ar neto -2 zem PAR, bet uzvaru ar neto -5 zem PAR izcīnīja Guntars Dauģis, kurš sasniedza arī cienījamu 77 sitienu bruto rezultātu. Trešo vietu ieguva Guntis Učelnieks, bet Pētersons palika pirmais aiz laureātu trijnieka.

Otrajā HCP grupā situācijas noteicēji bija Bogdanovu ģimenes golferi - ar 43 stableford punktiem uzvarēja Kirils Bogdanovs, bet otro vietu ar 40 punktiem ieņēma Iļja Bogdanovs. Dāmu konkurencē dominēja jaunkundzes - Arta Paula Ruciņa uzvarēja ar 43 punktiem, aiz sevis atstājot Džastinu Priverti un Annu Marksu.

Raiba sestdiena izvērsās Latvijas golferiem arī ziemeļu pusē - Kārlis Broders pirms pēdējās kārtas dala līderpozīcijas prestižajā Nītvaljas kausa izcīņā. Harijam Barisam un Robertam Eihmanim otrajā sacensību dienā spēle aizgāja neīstajās sliedēs, un viņiem jācīnās par vietu trijniekā. No konkurentiem par deviņiem sitieniem ir atrāvušies Broders un mājinieks Enn Paaro, kam abiem ir +7 virs PAR.

Nītvaljas kausa REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 13.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē