Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Čempions starp darbu un mācībām

Latvijas amatieru čempionāta noslēgumā par pieckārtēju titula ieguvēju kļuva Kārlis Broders, kurš golfa spēlēšanu iepriekš apvienoja ar studijām Anglijā. Uzvarētājs turpina mācīties arī Latvijā, taču zinību krāšanai neklājas viegli konkurencē ar golfu un darba karjeru. Golfs.lv aicināja laureātu uz uz īsu sarunu.

Kādi iespaidi palika par turnīru, kur kļuvi par pieckārtēju čempionu?

Pašam ar sevi bija jācīnās tikai pēdējās bedrītēs, bet līdz tam visi trīs [arī Mikus Gavars un Roberts Eihmanis] labi spēlējām. Pirmajā un otrajā dienā labi nospēlējām, arī pēdējā raundā. Mikiņš riktīgi man kājā bija iekodies, bet nu devītajā bedrītē viņš dabūja bugiju, kas nebija labi, tad 11. bedrītē trāpīja ūdenī, 13. bedrītē vēl sastrādāja.. nu, tad principā viss bija skaidrs.

Vai esi apmierināts ar savu spēli?

Žēl, ka neizdevās nospēlēt mīnusā vai ar PAR. Varēju, protams, vēl ieputerēt un nebūtu pēdējā bedrītē bugijs, bet kopumā spēlēju tīri labi. Labu čipoju, puterēju, pēdējā raundā bija ļoti daudz labu sitienu.

Vai rezultātu uzlabošanās ir saistīta ar atgriešanos mājās pēc mācībām Anglijā?

Pēdējos trijos gados man izveidojušās pašam savas teorijas, kā vajadzētu sist. Nebija arī īsti trenera, ar ko apspriesties. Tagad esmu sapratis, kādas ir manas kļūdas. Strādāju pie tām, atradu pareizos risinājumus un lietas aizgāja. Vai esmu Latvijā, vai Anglijā, tas būtībā neko nemaina.

Konsultējies ar Mark Duncan, kurš bija atbraucis uz "Davis Golf Style" akadēmiju?

Mark ir ļoti labs speciālists, pie kura savulaik trenējos. Biju pie viņa aizgājis, un uzklausīju dažas svarīgas lietas. Būtībā viņš daudz kur apstiprināja to, ko es pats jau biju izlobījis.

Kādi būs Tavi tuvākie plāni?

Starts Igaunijā, Nītvaljas kausa izcīņā [no 12. līdz 14.jūlijam]. Vajadzētu 'Mīlgrāvī' sākt spēlēt, tiesa, esmu dikti uzlabojis handikapu, un tas ir bīstami (smejas). Ja labi ies un būs laba spēles sajūta, varbūt augusta beigās aizbraukšu uzspēlēt Somijā.

Vai saskati mājās bīstamus konkurentus?

Noteikti. Arī Mikiņš ir patiešām labs. Roberts ļoti labi sit, domāju, ka viņš spēlē pat labāk par mani, bet brīžiem palaižas, un tur aiziet pa kādam sitienam. Es tā vairāk spēju savākties.

Ko pašlaik dari ārpus golfa?

Mācos maģistratūrā Latvijas Universitātē, bet ar mācībām pašlaik neiet diez ko labi. Arī strādāju - man ir ļoti labs un interesants darbs pie Alda Puisīša. Visam laika nepietiek, tādēļ ar mācībām pašlaik neiet tik labi, kā gribētos. Bet turpināšu mācīties - ziemā tam būs vairāk laika.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē