Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionu kausi Kārlim un Lindai

Par pirmo pieckārtējo Latvijas amatieru čempionu svētdien "Ozo Golf Club" laukumā kļuva Kārlis Broders, savukārt dāmu konkurencē favorītes statusu apliecināja Linda Dobele, kura pašmāju turnīros pie tik prestiža kausa tika pirmo reizi karjerā. Emociju un dažādu pavērsienu čempionāta pēdējā kārtā netrūka, tomēr uzvarētāji saviem konkurentiem daudz izredžu neatstāja.

Broderam uz pēdējā grīna bija viens sitiens par daudz, lai čempionātu pabeigtu ar PAR atbilstošu rezultātu. Pēdējā kārtā nospēlēts ar +3 virs PAR, bet trīs dienu summā čempiona rezultāts bija +1. Starp citu, tik augstvērtīga rezultāta Latvijas amatieru čempionātā kungu konkurencē nebija kopš 2008.gada, kad to sasniedza neviens cits, kā tas pats Kārlis Broders.

Ar savu veikumu turnīrā Broders bija apmierināts, lai gan atzina, ka nepalikt plusos pret laukumu būtu bijis vēl labāk. Šoreiz tam nedaudz pietrūka, un visvairāk rezultātu pēdējā kārtā uz plusu pusi pavilka trīs dienu turnīrā vienīgais divkāršais bugijs, kad pēdējā raunda 2.bedrītē bumbiņa pēc sitiena no tee atrada pamatīgu rafa biezokni.

Ja pēdējās kārtas pirmo deviņnieku Broders pabeidza ar +2 virs PAR, tad otrajā deviņniekā PARu sērija ilga līdz pēdējai bedrītei, kur PARa puts mazliet aizgāja neceļos. Tas gan neliedza Broderam par 10 sitieniem apsteigt otrās vietas ieguvēju Robertu Eihmani, bet trešais 16 sitienus aiz uzvarētāja bija Mikus Gavars.

Astoņas bedrītes pirms finiša Gavars no Brodera atpalika sešus sitienus, taču mēģinājums riskēt 11.bedrītē beidzās ar atrastu ūdeni, un turpinājumā sāpīgi atkodās arī citi mēģinājumi, kā rezultātā uz otro vietu pakāpās līdzšinējais čempions Eihmanis. Broders atzinīgi novērtēja savus līderu flaita biedrus un prognozēja, ka Eihmanis var kļūt par teicamu spēlētāju, kad būs uzkrājis nedaudz lielāku pieredzi.

Vēl gludāks uzvarētājas ceļš pēdējā kārtā bija Dobelei, kura labprāt būtu pacīnījusies arī ar māsām Puisītēm. Pēdējā raundā nospēlējusi ar +3 virs PAR, Linda turnīrā finišēja ar +10 virs PAR un par 14 sitieniem apsteidza otrās vietas ieguvēju Annu Diānu Švanku. Spraigākā cīņa izvērtās par trešo vietu, ko pēdējās bedrītēs nodrošināja Ieva Čače, par vienu sitienu apsteidzot Danu Zālīti, bet par trim sitieniem Indru Eniņu, kam izredzes uz trijnieku izgaisināja pēdējās divas bedrītes.

Cerams, Dobelei izdosies jau šajā sezonā nodrošināt vietu kādā ASV universitātē, lai turpinātu karjeru, kas pēc zināmas pauzes strauji iet kalnup. Linda pirms kāda laika izmainīja vēzienu, kas palīdzēja atbrīvoties no hroniskām rokas sāpēm. Golfere arī uzsvēra, ka pastāvīga darbošanās "Davis Golf Style" akadēmijā ir milzu ieguvums, un var tikai nožēlot, ka šādas iespējas nebija vairākus gadus iepriekš.

Pozitīvās tendences uzskaitīja arī Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus, salīdzinot pēdējo gadu rezultātus nacionālajā amatieru čempionātā. Ja pērn ar +26 kungi varēja tikt laureātu trijniekā, tad šogad tas neļautu iekļūt pat sešiniekā. Tātad uzlabojas arī ne tikai pašas spices spēlētāju rezultāti, un pareizā virzība, cerams, turpināsies arī nākamajā pašmāju "Major" - "Latvian Open", kas "Ozo" laukumā risināsies no 9. līdz 11.augustam.

Pēdējās izmaiņas , 30.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē