Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Ielīgošana ar labu vērienu

Kā lielisks golfa notikums visiem dalībniekiem paliks atmiņā Līgo kausa izcīņa "Viesturos", kur svētdien tika pelnītas gan lielākas, gan mazākas balvas, bet vēl jo būtiskāk, ka golferi un viņu draugi pasākumā saziedoja 5200 latu mazās Anetes Boļšakas veselības uzlabošanai.

Pamatīgā turnīrā jābūt arī pamatīgiem uzvarētājiem, un šoreiz no teorijas nebija atkāpšanās ne par soli, jo lielākās trofejas izcīnīja Latvijas golfa fundamenta ģimene. Kungiem deviņu bedrīšu turnīrā vislabāk ideālā rezultāta meklējumos veicās Aldim Puisītim, savukārt Daiga Puisīte palika nepārspēta dāmu konkurencē.

Daiga Puisīte pēc spēles atzina, ka centās sasniegt vislabāko iespējamo rezultātu, no kura ieguvēja šoreiz bija ne tikai pati uzvarētāja, bet arī 10 mēnešu vecā Anete, kam gaidāma vēl ilga ārstēšanās. Savukārt Aldis Puisītis uzteica "Viesturos" valdošo īpašo, pat unikālo gaisotni, kas sniedz citur nesastopamas emocijas. Uzvarētājs atzina, ka spēlēt šoreiz bijis īpaši viegli, jo laukumā bija lieliska kompānija, un iedvesmoja arī apziņa, ka katru neizdevušos sitienu varēs padarīt nebijušu ar nelielu maksājumu, kas turklāt tiks iztērēts svētīgam mērķim.

Ziedojumu kasi palīdzēja pildīt golferi gan laukumā, kur sparīgākais nolikuma īpašo iespēju izmantotājs bija Andrejs Berķis, gan saviesīgajā daļā, kur viņiem pievienojās pasākuma viesi. Ar īpašu enerģiju izcēlās "Viesturu" īpašnieks Igors Mališkovs, kurš izsoles vadītāja pienākumus veica tik spoži un radoši, ka varētu aizēnot vienu otru skatuves zvaigzni.

Zem izsoles āmura nonāca visdažādākās lotes, kurās bija gan bērnu nozīmītes un pasākuma dalībnieku šarži, gan vakariņas vilinošos restorānos un dzērienu pudeles no tādiem plauktiem, kas veikalos nav atrodami. Ikviena piedāvātā vērtslieta atrada jaunu devīgu īpašnieku, īpaši izceļoties Viktoram Burbo, kurš jau ilgus gadus Līgo kausa idejas atbalsta arī ļoti materiāli.

Turpinot pērn aizsākto, Mališkovs ar četriem cipariem rakstāmu skaitli atvēlēja kā papildu ziedojumu Annai Timofejevai, kurai Līgo kausa dalībnieki palīdzēja pērn. "Viesturu" īpašniekam atradās arī sekotāji, kas ļaus mazās Annas vecākiem rēķināties ar krietni vairāk nekā diviem tūkstošiem latu.

Taču gaišās noskaņās ritējušajās stundās ieguvēji bija arī golferi, uzklausot gan Suitu sievu apdziedāšanu, gan tiekot pie balvām katrā izspēlētā bedrītē. Tā kā golfa likumi prasa skaidri norādīt rezultātu katrā bedrītē, tālāk tie ir apskatāmi balvu aspektā. Līdz nākamajam Līgo kausam kāds brīdis paies, taču atmiņas par līdzšinējiem golfa un labdarības svētkiem neizbalēs ilgu laiku.

Līgo kauss 2013
Speciālo balvu ieguvēji

1 tālākais pirmais sitiens
farveja robežās
DNB Bankas balva
Iveta Eniņa
Dāvanu karte 50,- LVL golfa
laukuma Viesturi golfa
piederumu veikalā - Pro Shop
Kaspars Krištopans
2 tuvākais pirmais
sitiens pie karoga uz
grīna
Skotu viskijs
Grant's
Grozs ar 3 pudelēm – Ale
Cask, Sherry Cask Reserves
un Grant's 12YO
Jānis Lediņš
3 tuvākais pirmais
sitiens pirms grāvja
farveja robežās kungiem
Maskavas golfa
klubs
1 tee time divām personām Kaspars Krištopans
4 tuvākais pirmais
sitiens līdz karogam –
varbūt pirms grīna –
grīna platumā
Restorāns “Alberta
13”
Jurijs Šteinbuks
Dāvanu karte 50,- LVL
vērtībā
Daiga Puisīte
5 tālākais pirmais sitiens
farveja robežās kungiem
SIA “Nidija”
Igor Shalin
Labas vakariņas ar vīnu 2
personām restorānā
“Akvārijs”, Jūrmala
Igors Shalins
(balvu atvēlēja Anetes vecākiem)
7 tuvākais pirmais
sitiens pie karoga uz
grīna
Firma “Torgovij
Gorod”
Victor Bogdanov
Acer planšetdators Edvīns Mazjānis
8 tālākais pirmais sitiens
dāmām farveja robežās
Davis Golf Style
Academy
Dāvis Puksts
Dāvanu karte 125,- LVL Mārīte Kāpostiņa
9 - tuvākais pirmais
precīzākais sitiens pie
restorāna, bet ne tālāk
kā grīna tālākā mala
grīna platumā – farveja
robežās
Restorāns
"Vecmeita ar kaķi"
Arnis Bambāns
Rolands Pētersons
Dāvanu karte restorānā
5000,- santīmu vērtībā
Igors Shalins
         

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē