Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Iedvesmojoši panākumi

Tik bieži vis Latvijas golfā pagaidām negadās, ka rezultāts zem PAR vēl negarantē uzvaru, taču tieši šāda mēroga intriga sestdien raksturoja "Gant Open" ietvaros notikušo Pasaules latviešu kausa izcīņu. Spožu uzvaru izcīnīja Kārlis Broders, taču vairāki labi iemesli priecāties bija arī uzvarētājam HCP neto spēlē Ērikam Eglītim.

Broders nospēlēja ar 69 sitieniem jeb -3 zem PAR, kļūstot par pirmo trīskārtējo Pasaules latviešu kausa ieguvēju. Pirmās divas reizes kauss, ko izcīna kopš 2003.gada, Brodera rokās nonāca 2008. un 2010.gadā, bet šoreiz pirmo reizi trofeja izcīnīta ar rezultātu zem PAR.

Linda Dobele bija tuvu tam, lai otro gadu pēc kārtas uz kausa rakstītu savu vārdu, un -1 zem PAR būtu tā cienīgs rezultāts, tomēr Broders šoreiz bija nepārspējams. Uzvarētājs pēc turnīra vis nedevās spoguļoties kausa sudrabā, bet gan atkal bija redzams golfa laukumā, tā ka sezonas turpinājumā lielu titulu pretendenti var rēķināties ar ļoti nopietnu konkurenci.

Pirmo reizi Pasaules latviešu kausa vēsturē uzvarētājs un otrās vietas ieguvējs nospēlēja zem PAR. Līdz šim vienīgo reizi ar rezultātu, kas nav sliktāks kā PAR, bez uzvaras palika Broders, kad 2005.gadā ieņēma 2.vietu aiz Dāvja Puksta. Uzvarētājs togad nospēlēja ar -1, bet Broders sasniedza PAR atbilstošu rezultātu.

Savukārt Lindai jānovēl ne mazāk izcilus rezultātus krāt jau pēc dažām dienām, kad Nītvaljā risināsies Igaunijas amatieru "Open". Vēl gan jāpiebilst, ka Latvijas amatieru čempionātam gatavojas arī "Ozo Golf Club" laukums, un branga rafa ataudzēšanas nolūkos tas šoreiz daudz kur bija apcirpts, lai gūtu iespēju sazaļot ar jaunu spēku.

"Gant Open" fantastisku dienu piedzīvoja golfu ne tik sen spēlējošais Eglītis, kam ne tikai ar neto 65 sitieniem izdevās kļūt par uzvarētāju un saņemt bagātu balvu klāstu, bet turklāt izcelt loterijā "Turkish Airlines" dāvātās biļetes divām personām uz Antāliju.

Broders piecu bērdiju dienā neto ieskaitē ieguva 3.vietu, bet otrais bija Andris Kokts. Dāmām stableford spēlē veiksmīgākās bija jaunietes - uzvarēja Emīlija Sama, aiz kuras trijniekā iekļuva Anna Marksa un Dana Zālīte.

Neraugoties uz maksimāli iespējamo dalībnieku skaitu un shotgun formātu, spēle ritēja gana raiti, kas tāpat kā patīkamais laiks, uzlaboja golferu noskaņojumu. Vasaras brīvlaiks radīja iespēju golfa laukumā labi laiku pavadīt vairākiem Latvijas izlases hokejistiem, kuru savstarpējā konkurencē visaugstāk tika Edgars Masaļskis, apsteidzot Lauri Dārziņu un Armandu Bērziņu.

Daļa jauno golferu sestdien noslēdza cīņas Latvijas jaunatnes olimpiādē Usmā, kur par uzvarētājiem kļuva Rīgas golferis Rolands Āboliņš un Linda Ķirķe no Ogres novada. Divas dienas ilgušajās sacensībās otrajā dienā labāk veicās lielākajai daļai spēlētāju, taču ne pirmās kārtas līderiem, kas vēlreiz apliecina, cik liela daļa spēles tiek izspēlēta paša galvā.

"Ozo" laukumā dzīve stilīgās noskaņās turpināsies arī pēc nedēļas, kad ielīgošanu varēs apvienot ar dalību "Façonnable Challenge" turnīrā. Izskatās, ka prestižos sporta veidos jau iepriekš fundamentāli pārstāvētais zīmols uz palikšanu ir gatavs noenkuroties arī Latvijas golfā.

Pēdējās izmaiņas , 15.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē