Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiādes pusceļā

Citu turnīru vidū šonedēļ ir īpašas sacensības jaunajiem golferiem, jo viņu sporta veids iekļauts Latvijas jaunatnes olimpiādē. Sacensībās, kas risinās Usmā, puišiem līderis pusceļā ir Oskars Ruģelis, kurš pārstāv Jūrmalu, bet meitenēm vadībā piektdien izvirzījās Paula Martinsone no Ikšķiles novada.

Ruģelis PAR 68 laukumu izspēlēja ar 91 sitienu, kas viņam ļāva 13 dalībnieku konkurencē iegūt trīs sitienu pārsvaru pār tuvāko konkurentu Oļģertu Babri no Krimuldas novada. Martinsone nospēlēja ar 109 sitieniem, un ir trīs sitienus priekšā Lindai Kirķei. Pilni rezultāti apskatāmi 'Turnīru' sadaļā junioru sacensību kategorijā.

Olimpiādes jaunatnes statuss nenozīmē, ka sacensības ir atklātas ikvienam gribētājam. Sacensību nolikums paredz, ka piedalīties var tikai 1997. līdz 1999.gadā dzimuši dalībnieki.

Sacensību noskaņa ar nodomu ir radīta olimpiska, lai jauniešus pieradinātu pie lielo olimpisko spēļu principiem. Tādēļ bija gan uguns iedegšana un lielā atklāšana Ventspilī, gan arī jārēķinās ar iespējamām dopinga pārbaudēm.

Olimpiādes sacensības Ventspilī, Liepājā, Jūrmalā, Brocēnos un Usmā notiek visos 26 olimpiskajos sporta veidos, jaunajiem sportistiem sadalot 236 medaļu komplektus. Lielākā daļa olimpiādes sacensību risinās Ventspilī, kur medaļas sadalīs 17 sporta veidos. Vēl septiņos sporta veidos starti ir Liepājā, bet Brocēni, Jūrmala un Usma pārstāvēta ar vienu sporta veidu.

Jaunatnes olimpiāde vairākos sporta veidos ir atlase Eiropas jaunatnes olimpiādei, kas jūlijā notiks Nīderlandē, taču tur organizatori programmu izveidojuši krietni vien pieticīgāku, un nebūs arī golfa sacensību.

Pēdējās izmaiņas , 14.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē