Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

No Ungārijas ar ierosmi

Ar iegūtu 9.vietu no Ungārijas atklātā senioru čempionāta atgriezies Ivars Grunte, turklāt atvedot bagāžā dažas noderīgas atziņas. Latvijai ir visas iespējas sarīkot respektabla līmeņa senioru atklāto čempionātu, jo cienījamas meistarības golferi interesējas par uzspēlēšanu Baltijas jūras krastos, saka Grunte.

Ungārijā Grunte pārliecinājies, ka varēja veiksmīgi cīnīties par vietu desmitniekā, taču godalgotās vietas ieguva spēlētāji, kam ir golfa mūžizglītība un attiecīgs meistarības līmenis. Uzvarēja vācietis Klaus Schneider trīs kārtu summā ar 230 sitieniem, bet tikai trīs sitienus viņam zaudēja 70 gadu vecais austrietis Horst Wittman.

Grunte iztaujāts arī par Latvijas senioru atklāto čempionātu, taču mūsu pašreizējie mērogi potenciālajiem viesiem šķiet nedaudz par mazu. Ja turnīrs notiktu trīs dienas 18 bedrīšu laukumā, gribētāju atbraukt netrūktu, un varētu sarīkot ļoti solīda līmeņa sacensības, uzskata Grunte.

Ceļojumā uz dienvidiem Grunte saskatījis, ka dažādu valstu seniori spēlē bez stresa un jaunatnes ambīcijām, allaž saglabājot labu garastāvokli un tajā pašā laikā spējot parādīt cienījamu rezultātu. Ungārijā "Old Lake Golf Club" laukums, kur pirms dažiem gadiem aizvadīts arī Dāmu Eiropas tūres (LET) posms, nebūt nebija pašvakiem spēlētājiem, jo dažas PAR 3 bedrītes pārsniedza 200 metru, un daudzie dažādie doglegi prasīja gan distanci, gan precizitāti.

Latviju Grunte labprāt redzētu kā Baltijas valstu senioru golfa centru, jo tituls pašlaik ir vakants. Viņš cer, ka kādā nākamajā sezonā senioru čempionātu bez milzu piepūles var sarīkot interesantu arī ārzemju viesiem, un, laicīgi rīkojoties, varētu sapulcēt prāvu dalībnieku skaitu. Turklāt Latvija golfā nav tāda Terra incognita kā varbūt varētu šķist, jo "Ozo" laukumā viens otrs no ungāru turnīra citvalstu golferiem pat bija spēlējis.

Uz maģāru zemi Grunte devies bez lielām pretenzijām uz panākumiem, apvienojot braucienu ar ģimenes brīvdienām un darīšanām netālajā Krakovā. Taču stabili aizvadītais turnīrs ar 246 sitieniem (81-82-83) nodrošināja vietu desmitniekā.

Kā vēl vienu pozitīvu paraugu Grunte noskatījis vienotu visu spēlētāju pārtiju pēc sacensību otrās kārtas, un labprāt redzētu to ieviešam arī Latvijā. Ja turnīrā ir kats, aiz svītras palikušajiem spēlētājiem tas ir labs atvadu pasākums, bet tie, kam vēl jācīnās trešajā kārtā, patīkamā noskaņā var pavakariņot un sajust kopības gaisotni.

Vēlreiz ungāru senioru čempionātā Grunte labprāt dosies spēlēt arī nākamgad, taču ar cerību, ka mājiniekiem būs izdevies pienācīgi sakārtot klimatu. Šoreiz gaiss bija tikko divciparu grādos, un aukstums šķitis vairāk Norvēģijai piedienīgs. Vietējos golferos ziņa par Latvijā valdošo sauli un 26 grādu siltumu lielu sajūsmu neraisīja, jo šoreiz bija jāiztur Ungārijas vasarai netipisks pārbaudījums.

Ungārijas senioru "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 08.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē