Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Divpadsmitās gadskārtas kausi

Karstas cīņas svētdien risinājās par vienu no senākajām Latvijas golfa trofejām - golfa kluba "Viesturi" kausu, kas tika izspēlēts jau 12. reizi. Kausus dažādās nominācijās saņēma arī atsevišķā kluba biedru ieskaitē, bet atklātajā turnīrā dāmu konkurencē nepārspēta palika Lidija Gavrilova, turpretim kungiem HCP neto spēlē uzvarēja Gundars Galkins.

Daļu golferu bažīgus darīja turnīra sākums, jo saule neskopojās, un temperatūra strauji tuvojās 30 grādiem. Taču vēlāk parādījies vējš un mākoņi spēlēšanu kopš 2002.gada notiekošajā turnīrā tuvināja komforta zonai.

HCP neto formāts pavēra iespējas lielāka handikapa golferiem, un kungu konkurencē Galkinam pirmo vietu nodrošināja neto 69 sitieni. Handikapa starpības dēļ otrais ar tādu pašu rezultātu bija Viktors Bogdanovs, bet GK "Viesturi" prezidents Gunārs Pīlādzis ar neto PAR atbilstošu rezultātu ieguva trešo vietu kopvērtējumā un bija labākais kluba senioru ieskaitē.

Handikaps būtiski ietekmēja vietu sadalījumu dāmu ieskaitē - Gavrilovai uzvaru  "Open"kategorijā un kluba kundžu vērtējumā garantēja neto 73 sitieni, savukārt trim sekotājām bija pa 75 sitieniem. Handikaps otrajā vietā atklātajā turnīrā ierindoja Indru Eniņu, kura bija arī kluba labākā jauniete, bet trijnieku noslēdza Ieva Čače.

Dienas labāko rezultātu sitienu spēlē (75) sasniedza Roberts Bišs, kurš uzvarēja kluba jauniešu ieskaitē, bet neto vērtējumā ieguva 5.vietu.

Nākamais "Viesturu" lielturnīrs būs atklātais kluba čempionāts, kas paredzēts 27.jūlijā un tradicionāli notiek sitienu spēles ieskaitē. Sagaidāms, ka līdz ar vasaras iestāšanos vairāk tiks piestrādāts arī pie laukuma kvalitātes, kam Gavrilova uzvarētājas runā veltīja kādu kritisku vārdu. Pēc ziemas pagaidām ļoti labi jūtas sakuplojušās pienenes, kas no nejaušām viešņām draud kļūt par "Viesturos" saimniekojošu sugu.

Pirms turnīra sākuma par dažām relikvijām bagātāks kļuva topošais "Viesturu" muzejs, kam viena no pirmo turnīru kreklu un cepuri dāvināja Pēteris Elferts.

Pēdējās izmaiņas , 02.06.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē