Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Enkurošanas dienas skaitītas

R&A vienprātīgi ar USGA otrdien informēja, ka ripināšanas sitiens ar nūjas noenkurošanu tiek aizliegts no 2016.gada 1.janvāra. Abas golfa vadošās organizācijas pērn novembrī pieteica nodomu aizliegt sitienā nūjas noenkurošanu pie ķermeņa, izraisot dzīvu diskusiju gan profesionāļiem, gan svētdienas golferiem.

Līdz ar izmaiņu apstiprināšanu 2016.gada sākumā stāsies spēkā Noteikums 14-1b, kas liegs iespēju izdarīt sitienu ar nūju, kas tieši vai ar roku piesaistīta pie ķermeņa. Pret plānotajām izmaiņām iepriekš asi iebilda ASV PGA tūre un Amerikas PGA, kā arī vairāki respektabli golferi, kas savukārt raisīja bažas par iespēju rasties vairākām noteikumu versijām.

Taču R&A vecākā izpildamatpersona Peter Dawson paskaidroja, ka lēmums ir rūpīgi izsvērts un pārdomāts. "Mēs atzīstam, ka šis ir šķeļošs lēmums, taču pēc vispusīga izvērtējuma mēs arvien esam pārliecināti, ka šis ir golfam pareizs lēmums," viņš teica.

Savukārt R&A Noteikumu un aprīkojuma standartu izpilddirektors David Rickman uzsvēra, ka Noteikumu izmaiņas attiecas uz nākotni, nevis pagātni. Visi golferi, kas noenkurotu sitienu spēlē izdarīs līdz 2016.gada 1.janvārim, spēlēs atbilstoši noteikumiem, un viņu rezultāti būs absolūti pilnvērtīgi.

Sitiena noenkurošana guva ievērību pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad daļa golferu metodi atzina par derīgu, lai sasniegtu labākus rezultātus uz grīna. Taču īpašu popularitāti enkurotā ripināšana guvusi pēdējos gados.

Ar izvērstu nūjas noenkurošanas aizlieguma izskaidrojumu un motivāciju var iepazīties pārdesmit lapu garā izklāstā R&A MĀJASLAPĀ

2016.gadā pašreizējais Noteikums 14-1 kļūs par 14-1a, bet enkurošanas aizliegumu reglamentēs sekojošs Noteikums 14-1b.

Noteikums 14-1b Nūjas noenkurošana

Izdarot sitienu, spēlētājs nedrīkst noenkurot nūju ne tieši, nedz arī izmantojot 'enkura punktu'.

1.Piezīme: Nūja ir noenkurota tieši, kad spēlētājs ar nodomu tur nūju vai satvēriena roku kontaktā ar jebkuru sava ķermeņa daļu, taču spēlētājs drīkst turēt nūju vai satvēriena roku pret roku vai apakšdelmu.

2.Piezīme: 'Enkura punkts' pastāv, ja spēlētājs ar nolūku tur apakšdelmu kontaktā ar jebkuru sava ķermeņa daļu, lai izveidotu satvēriena rokai stabilu punktu, ap kuru otra roka var vēzēt nūju.

Plašākai informācijai: www.RandA.org/anchoring vai www.usga.org/anchoring

Pēdējās izmaiņas , 21.05.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē