Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Diena ar rekordiem

Pavasarīgā siltuma rekordiem golferi sestdien "Ozo Golf Club" laukumā spēja likt pretim paši savus sezonā līdz šim nepieredzētus sasniegumus. Rezultātu ziņā kā allaž bija sastopami diametrāli pretēji noskaņojumi, tomēr trijiem cipariem rakstāms dalībnieku skaits "Garmin Open" un "TaylorMade" Baltajā sestdienā bija kas sen nepieredzēts, turklāt apbalvošana iepriekš nojaušamu iemeslu dēļ pulcēja gandrīz tikpat iespaidīgu auditoriju.

Turnīra sportiskajā pusē skaļākais pieteikums izdevās Harijam Barisam, kurš vēl pavasarīgo laukumu izspēlēja ar 73 sitieniem jeb +1 virs PAR, nopelnot 41 stableford punktu un godam pirmo vietu kungu smagākajā HCP grupā. Tikai par vienu punktu un diviem sitieniem atpalika otrās vietas ieguvējs Rūdolfs Ķelle, bet Mārtiņam Priedem ar 39 punktiem pietika, lai pakāptos uz 3.vietu.

Bez lielas tielēšanās sezonai pie ragiem ķēries Jevgēnijs Verbickis, kurš uzvarēja jau otrajā no trim "Ozo" aizvadītajiem turnīriem. Otrajā HCP grupā uzvaru ar nokautu Verbickim garantēja 46 punkti, turklāt viņš palicis nepārspēts abos turnīros, kuros piedalījās. Otrais ar 42 puntiem bija Dainis Rozenfelds, bet vēl par punktu mazāk 3.vietas īpašniekam Mārtiņam Kornim. Kungiem otrajā grupā laureātu trijniekā punktu sadalījumu ietekmēja pēdējam flaitam piešķirtais sods par prāvu spēlei atvēlētā laika kavēšanu, taču nav pamata iebilst pret nolikuma ievērošanu.

Dāmām visražīgākā diena ar 40 punktiem bija Ilzei Krūskopai Kaleinei, kas viņai ļāva par diviem punktiem apsteigt Jeļenu Šestakovu, bet trešā ar handikapam atbilstošiem 36 punktiem finišēja Anna Marksa.

Balvu klāsts bija vairāk nekā ievērojams, taču apbalvošana diez vai spētu piesaistīt tik lielu interesi, ja sveiktu tikai katras ieskaites grupas laureātus. Protams, "Turkish Airlines" biļešu uz Dubaiju izloze, potenciālo laimētāju skaitā iekļaujot teju vai ikvienu, magnetizēja gaisotni šosezon vēl nepieredzētā apmērā. Teorētiski iespējas laimēt nebija daudz lielākas par vienu procentu, taču Sergejam Rusakam pilnībā pietika ar šādu likmi, lai varētu ieplānot divatā patīkamu un jauku ceļojumu.

Nākamā aviācijas laimesta iespēja būs jāpagaida līdz jūnija vidum, taču stabilāk nostāties uz zemes varētu palīdzēt dalība jau nākamajā "Ozo" turnīrā pēc nedēļas, kad notiks "Ecco Golf Shoes Open".

Pēdējās izmaiņas , 04.05.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē