Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Turpinājumā no iedzīšanas pozīcijām

Ar +5 virs PAR un dalītu 19.vietu pirmdien ASV studentu sporta (NCAA) Rietumu konferences (WAC) čempionātu Arizonā sāka Krista Puisīte. Iespēja vērst situāciju par labu būs nākamajās divās kārtās, jo turnīrs "Longbow Golf Club" laukumā ilgs līdz trešdienai, izspēlējot kopumā 54 bedrītes.

Kristai padrūms izvērsās raunda sākums, jo pēc astoņām bedrītēm rezultāts bija +7. Turpinājums jau sekoja no citas operas ar trim bērdijiem un vienu bugiju, un veiksmīgo noskaņu jācenšas turpināt otrdien un trešdien.

Māra Puisīte ar +10 virs PAR jeb 82 sitieniem dala 31.vietu 35 spēlētāju konkurencē. Līdere ar -4 zem PAR ir Tonje Daffinrud no Denveras universitātes.

Arī komandu cīņā māsu Puisīšu pārstāvētās Teksasas valsts universitātes pozīcijas čempionātā pēc pirmā raunda nav spožas. Ranga otrā spēcīgākā komanda ieņem 5.vietu un tikai par vienu sitienu ir priekšā dalītas pēdējās vietas īpašniecēm. "Bobcats" golferēm jau ir garantētas tiesības spēlēt NCAA reģionālajā čempionātā, tādēļ komandas treneris Mike Akers cerēja, ka meitenēm, spēlējot bez stresa, būs labas izredzes uz panākumiem.

Kristu uzskata par vienu no galvenajām konferences čempionāta favorītēm, un ne bez pamata. Dažādiem statistikas skaitītājiem skaitļi ir atšķirīgi, tomēr tie visi apliecina, ka Krista pašlaik ir viena no spēcīgākajām NCAA golferēm. Viņas vieta dažādos rangos ir no 9. līdz 36.vietai, bet pēc gūto bērdiju skaita Krista ir līdere, tādēļ konferences turnīra turpinājumā jācenšas zaudētais atgūt.

Šosezon Krista trijos NCAA turnīros ir izcīnījusi pirmo vietu, un pēdējā studiju gadā jau sasniegusi augstskolas rekordu ar pieciem uzvarētājas lauriem. Taču individuālie konferences čempiones lauri līdz šim tikuši konkurentēm. Vistuvāk pirmajai vietai konferencē Krista bija debijas sezonā 2010.gadā, kad dalīja 2.vietu. Nākamajās divās sezonās sekoja 10. un 4.vieta.

Savukārt Īrijas U-18 meiteņu "Open" nedēļas nogalē startēja Anna Diāna Švanka un Alise Burkāne. Turnīrā 54 bedrītes tika spēlētas divās dienās ar katu pēc pirmās dienas 36 bedrītēm. Konkurentes lielākoties bija par gadu vecākas spēlētājas, kas pretendē uz vietu Solheim junioru kausa Eiropas komandā. Spēlēja arī visa Zviedrijas junioru izlase.

Anna Diāna ierindojās piektā desmita vidū ar 248 sitieniem (81-81-86) jeb +35 virs PAR. Pēc divām kārtām viņa ieņēma 32.vietu, bet pēdējā kārtā mazliet pievīla īsā spēle, turklāt pavasarī Latvijas spēlētājām ar praksi laukumā vēl ir ļoti paplāni. Savukārt Alise spēlēja pēc treniņnometnē Spānijā šopavasar veiktās vēziena rekonstruēšanas, tādēļ palikšana aiz kata ar 189 sitieniem nav pārsteidzoša. Cerams, ka iegūtā prakse palīdzēs vēlāk jau šīs sezonas gaitā.

WAC čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 23.04.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē