Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Scott ielīksmo austrāliešus

Par Zaļo kontinentu dēvētajai Austrālijai līdz šim nebija nevienas Zaļās žaketes, taču vēsturisko netaisnību svētdien par labu vērsa Adam Scott, kurš pārspēlē par "Masters" čempiona titulu pieveica argentīnieti Angel Cabrera. Scott uzvara nodrošināja arī "Grand Slam" garo puteru golferiem, kam iepriekš bija izdevies uzvarēt tikai trijos citos "Major" turnīros.

Turnīra čempions noskaidrojās pārspēles otrajā bedrītē, kuru 32 gadus vecais Scott izspēlēja ar bērdiju un nodrošināja uzvaru pār Cabrera, kam vajadzēja vienu sitienu vairāk. Gan Scott, gan Cabrera četru dienu summā "Augusta National" laukumā nospēlēja ar 279 sitieniem (-9 zem PAR), tādēļ uzvarētāju noteica pārspēlē.

Scott panākumu par vēsturisku dienu Austrālijas sportā nosauca valsts premjerministre Julie Gilard un sporta ministre Keith Lundy. "Scott triumfs Ogastā acumirklī kļuva par vienu no Austrālijas sporta vēsturē izcilākajiem brīžiem," teica Gilard. "Šodien ir liela diena Austrālijas sportam un golfam," piebilda Lundy.

Iespējamo noteikumu izmaiņu aspektā nevar nepievērst uzmanību apstāklim, ka četri no sešiem pēdējiem "Major" ir uzvarēti ar garo puteri. Var tikai minēt, kā tas ietekmēs USGA un R&A plānus no 2016.gada aizliegt putera noenkurošanu sitienā pie ķermeņa. Gala lēmums garo puteru lietā gaidāms vēlāk šogad.

Zaļajā žaketē ģērbtais Scott teica, ka uzvaras izcīna spēlētāji, nevis viņu inventārs. Labākie vienalga būs labākie tādēļ, ka trenējas tūkstošiem stundu, un pasaules topā būs virsotnē neatkarīgi no tā, kas viņiem būs rokās. Ar garo puteri vien uzvarai nepietiek. To "Augusta National" apliecināja 2011.gada PGA čempionāta uzvarētājs Keegan Bradley, kurš ar +9 virs PAR dalīja 54.vietu, bet "US Open" čempions Webb Simpson palika aiz kata.

Austrālijai veiksmīgu nedēļas nogali papildināja Jason Day, kurš ar -7 izcīnīja 3.vietu, par diviem sitieniem apsteidzot 4.vietu dalījušo Tiger Woods un savu tautieti Marc Leishman. Labākais amatieris - 14 gadu vecais ķīnietis Tianlang Guan - ar +12 ierindojās 58.vietā.

Sezonā nākamais "Major" būs "US Open", kas no 13. līdz 16.jūnijam notiks "Merion Golf Club", Pensilvānijā.

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 15.04.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē