Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Laiks bērdijiem un klubu mačiem

Visu vasaru meistarību slīpējušie golferi beidzot ir sagaidījuši iespēju ar laba rezultāta un veiksmes palīdzību jau tagad parūpēties par mierīgu nākotni - sestdien "Ozo Golf Club" risināsies tradicionālais "Birdie Day" turnīrs. Tā kā iespēja, ka neviens no dalībniekiem netiks pie bērdija, ir maz ticama, sagaidāms, ka kāds saņems vilinošo balvu - sezonas bezmaksas abonementu. Dienu vēlāk "Viesturos" notiks vēl viens par tradīciju kļuvis turnīrs - klubu čempionāts.

Atšķirībā no hole in one balvām, kas sava neprognozējamā rakstura dēļ allaž ir palikušas bez īpašnieka, sezonas karti spēlēšanai "Ozo Golf Club" kāds no "Birdie Day" dalībniekiem saņem vienmēr. Tādēļ atliek vismaz vienā bedrītē pārspēt laukumu un pēc tam cerēt uz veiksmes smaidu izlozē.

Lai gan bērdiju lietas jo īpaši piesaista uzmanību, turnīrs solās būt sportiski interesants arī reglamenta dēļ - sitienu spēles turnīri tik bieži nenotiek, lai par tiem neliktos ne zinis. Ja nav cerību uz augstu vietu stroke ieskaitē, kas kungiem un dāmām būs atsevišķa, jebkurā gadījumā būs veselas 18 iespējas pacīnīties par bērdiju.

Savukārt svētdien visi klubi ir aicināti deleģēt komandu uz "Viesturiem", kur jau ceturto reizi notiks "Nord/LB Latvija" ceļojošā kausa izcīņa. Galvenās balvas izcīņas formāts - HCP neto spēle. Kluba komanda startē sešu spēlētāju sastāvā. Komandas rezultāts ir visu tās spēlētāju HCP neto rezultātu summa.

Vai arī šogad uzvarētāju kauss tiks Dāmu klubam? Daudz kas būs atkarīgs no sestdien "Viesturos" dāmām gaidāmā LSGK sezonas noslēguma. Vai nu dāmas turnīrā satrenēsies un citiem klubiem svētdien izredzes saruks, vai, iespējams, otrajā dienā būs manāmas saguruma sekas.

Sponsoru speciālbalva klubu turnīrā vēl ir paredzēta komandai, kas finišēs ar labāko kopējo stroke rezultātu.

Ziemas miegu vēl neguļ arī pļavu golferi - sestdien "Denderu" golfa laukumā notiks "Agras kausas" izcīņa, ko organizē Pļavu sezonas čempions Agris Šalmis un Agris Purvišķis. Turnīra reglaments tiks glabāts noslēpumā līdz plkst. 10.15, kad tas tiks oficiāli nolasīts. Visi interesenti ir aicināti pieteikties līdz sacensību dienas plkst. 10.

Birdie Day

Mont Blanc & Ozo Golf Club

24. septembris – plkst. 8:00

1. Vadība: Sacensības organizē Mont Blanc un Ozo Golf Club. Tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja (galvenais tiesnesis – Jorgens Jarve).

2. Laiks un vieta: Sacensības notiek "Ozo" Golfa Kluba laukumā 2005. gada 24. septembris. Sākums plkst. 8:00 no 1. un 10. bedrītes saskaņā ar izlozi. 

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek divās grupās - dāmu un kungu ieskaitē.

3.2. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3. Spēlētāji ar 2005. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus.

3.4. Maksimālais dalībnieku skaits 96 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikumu.

4.2. Stroke jeb sitienu spēle. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš, izspēlējot 18 bedrītes, savāc vismazāko sitienu skaitu. Ja pirmā vieta pēc sitienu skaita tiek dalīta, tad uzvar tas spēlētājs, kam spēles laikā vairāk birdie. Ja arī šis rādītājs ir vienāds, tad pretendenti izspēlē 13. bedrīti, līdz uzvarai.

4.3. Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes.

4.4. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 2005. gada 22. septembrim plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2. izloze notiek 2005. gada 22. septembrī no plkst.17:00 līdz 20:00.

6. Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Dalības maksa Ls 10.00, green fee obligāts – Ls 25.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

8. Balvas un sponsori

Balvas nodrošina Mont Blanc un Ozo Golf Club. Spēlētāji, kuri sacensību laikā ieguvuši kaut vienu birdie piedalās izlozē, kuras uzvarētājs iegūst 2006. gada sezonas karti.

NORD/LB Latvija

4. Latvijas golfa klubu kauss 2005.

 

 

  1. Mērķis: Popularizēt golfu starp klubiem un golferiem. Attīstīt golfa klubu nozīmi Latvijas golfa vēsturē.
  1. Nolikums: Katrs klubs piesaka 6 (sešus) kluba biedrus sacensībām. Katrs dalībnieks izspēlē 18 bedrītes. Katra kluba rezultātu iegūst summējot kluba dalībnieku netto rezultātus. Uzvar klubs ar mazāko netto rezultātu. Papildus vērtējums ir klubu bruto sitienu summa.
  1. Dalības maksa: Ls 10.- un laukuma green fee.
  1. Vispārējie noteikumi: Spēlētāji viena turnīra laikā drīkst sevi pieteikt tikai vienam klubam. Kluba intereses drīkst aizstāvēt jebkurš Latvijā spēlējošs golferis, kas sevi pieteicis kādam no Latvijā esošajiem klubiem. Klubs piesaka dalībniekus līdz 23.09.2005. plkst. 17:00. Pieteikumā jānorāda golfera vārds, uzvārds un hcp.
  1. Kausa organizatori: A/S NORD/LB Latvija.
  1. Tiesāšana: Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš.
  1. Punktu skaitīšana: Klubu rezultātus nosaka summējot katra kluba spēlētāju netto rezultātus, vienāda rezultāta gadījumā notiek pārspēle, ko veic no katra kluba izvirzītais 1 spēlētājs uz 9. bedrītes. Spēlē līdz “pēkšņai nāvei”. Uzvar klubs ar mazāko rezultātu.
  1. Apbalvošana: Uzvarētājklubs saņem A/S NORD/LB Latvija ceļojošo golfa klubu kausu. Pirmās trīs vietas saņem piemiņas kausus. Labākais klubs sitienu vērtējumā saņem speciālu kausu un balvu no SIA „Autoserviss Birums”. Tradicionāli Viesturu golfa laukumam tiks izcīnītas Viesturu golfa kluba balvas par tuvāko sitienu 2.(11.) un 7.(16.) bedrītēs.
  1. Vieta un laiks: Sacensības notiek 25.09.2005. plkst. 9:00 Viesturu golfa laukumā. Starts vienlaicīgi no visām bedrītēm.

Pēdējās izmaiņas , 19.09.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē