Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Golferis un viņa tēriņi

Lai kļūtu par golferi, ir par maz pirmo reizi paņemt rokās golfa nūju. Par to nav nekādu šaubu statistiķiem, kuri ir vienojušies par noteiktu spēlētāju klasifikāciju. Eiropas golfa gada apskata veidotāji arī smalki izrēķinājuši, cik un kam golferi tērē savu naudu.

"Sports Marketing Survey" apskatā noskaidrots, ka Eiropā ir 7,9 miljoni golferu, tādēļ gluži loģiski nepieciešams izskaidrojums, kas īsti jāsaprot ar vārdu 'golferis'. Izrādās, ka pēc Eiropā, Amerikā un Austrālijā vienotas pieejas par golferi uzskata personu, kas pēdējos 12 mēnešos ir vismaz reizi izspēlējis pilnu deviņu vai 18 bedrīšu laukumu.

Eiropā 3,2 miljoni spēlētāju atbilst pamata golfera statusam, jo gadā ir spēlējuši vismaz 12 reižu. Savukārt regulāra golfa spēlētāja statusam atbilst personas, kas gadā izspēlē 12 līdz 51 raundu, bet vēl biežāka došanās laukumā ļauj sevi uzskatīt par īpaši uz golfu kāru spēlētāju. Par gadījuma golferiem uzskata tos, kuri gada laikā laukumu ir izspēlējuši vienu līdz 11 reizes.

Savukārt reģistrētiem golferiem statistiķi pieskaita spēlētājus, kas ir uzskaitīti nacionālajā golfa federācijā. Daudzviet, bet ne visur Eiropā, tikai federācijā reģistrēti golferi var saņemt Zaļo karti un tikt spēlēt laukumā. Eiropā ir 4,4 miljoni reģistrēto golferu, kas ir par septiņiem procentiem vairāk nekā 2006.gadā.

Kā atsevišķu apakškategoriju statistiķi ieviesuši arī golferus klejotājus, kuri nav kāda kluba biedri, un nav arī uzskaitīti nacionālajā federācijā. Šādi golferi izmanto green fee spēlētāju iespējas, turklāt arvien lielākā skaitā. Lielbritānijā un Īrijā uz katru reģistrēto golferi ir divi golferi klejotāji.

Pēdējos 12 mēnešos golfa pienesums Eiropas ekonomikā bija 15,1 miljards eiro, kas gan ir mazāk nekā 15,4 miljardi eiro pirms sešiem gadiem, taču viegli nojaušamu iemeslu dēļ. Arīdzan ir sīki izskaitļots, kam golfā cilvēki iztērē visvairāk naudas. Nūjām? Gandrīz tā, bet visdārgākā golfa aprīkojuma daļa izrādās ir apģērbs.

Statistiski vidējais Eiropas golferis apģērbam gadā iztērē 123 eiro. Tālākās izdevumu pozīcijās ir nūjas (88 eiro), ratiņi (33), aksesuāri (30), somas (28), bumbiņas (23), apavi (20), cimdi (10), grāmatas un DVD (0,26). Jo īpaši grāmatu tirgotājiem apskata rezultāti nav diez ko priecējoši, taču galvenais, lai pēc iespējas drīzāk visi šie tēriņi būtu iespējami jau spēlēšanai pašu mājās.

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē