Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Revanšs Arizonā

Par WGC Accenture match-play čempionu svētdien kļuva Matt Kuchar, kurš divu amerikāņu finālā ar 2&1 pieveica līdzšinējo titula īpašnieku Hunter Mahan. Pērn abi golferi tikās ceturtdaļfinālā, kur pārāks bija Mahan. Līdz šim tikai Tiger Woods ir izdevies prestižajā match-play turnīrā uzvarēt divus gadus pēc kārtas.

Kuchar cīņā par čempiona lauriem uzvarēja sešos mačos, turklāt finālā viņš ne reizi nebija iedzinējos. ASV PGA tūrē Kuchar izcīnīja piekto uzvaru, taču nekad iepriekš viņš nebija palicis nepārspēts WGC turnīros.

Savukārt Mahan ar sevi nebija apmierināts un teica, ka pieļāvis vairākus muļķīgus bugijus, kas pret tik nopietnu pretinieku nevarēja palikt bez sekām. Finālā tābrīža čempioni nebija spēlējuši kopš 2007.gada, kad pēdējā mačā zaudēja Geoff Ogilvy.

Gandarījuma finālā par 3.vietu austrālietis Jason Day ar 1up uzveica Anglijas golferi Ian Poulter.

Turnīrs "Dove Mountain" laukumā vēlreiz pierādīja match-play čempionāta neprognozējamību. Gan pirmās kārtas izspēli apturējusī sniegavētra, gan Tiger Woods un Rory McIlroy izstāšanās pēc zaudējumiem pirmajā cīņā vēl neiezīmēja pārsteigumu beigas. Otrajā kārtā izstājās nākamie četri augstāk izliktie spēlētāji, tostarp Luke Donald, Louis Oosthuizen un Justin Rose. Dažkārt spēles no rīta arī aizkavēja salnas, liekot rīkotājiem atkāpties no iepriekš izstrādātā spēļu grafika.

Pēc ceturtdaļfināliem šķietami perspektīvs kandidāts uz čempiona lauriem bija Poulter, kurš savas prasmes match-play spēlē spoži ir apliecinājis arī Ryder kausa izcīņā. Taču 2010.gada čempions pusfinālā svētdienas rītā zaudēja Mahan (4&3).

WGC Accenture match-play TĪKLS

Pēdējās izmaiņas , 25.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē