Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Zvaigznēm brīvdienas

Reitingu rēķināšanā var izmantot sarežģītas un garas formulas, bet match-play formātā viss notiek ātri un favorītiem nereti nepatīkami pārsteidzoši. Arizonā par to ceturtdien pārliecinājās ranga līderis Rory McIlroy un 14 "Major" turnīros uzvarējušais Tiger Woods, kam abiem pēc pirmās kārtas nedēļas nogale nu ir brīva.

WGC Accenture match-play čempionātā ar pēdējo numuru 64 golferu konkurencē izliktais īrs Shane Lowry savu draugu kopš amatieru laikiem McIlroy uzveica ar 1up. Lowry necentās savu uzvaru pārvērtēt, sakot, ka viņa statuss turnīrā ļāvis spēlēt bez spriedzes, turpretim ziemeļīram McIlroy dzīvi sarežģīja favorīta loma un bunkuri otrajā deviņniekā.

Savukārt divu amerikāņu spēlē Charles Howell ar 2&1 "Dove Mountain" laukumā bija pārāks par Woods. Neviens no abiem pretiniekiem mačā nepieļāva nevienu bugiju, taču Howell ar bērdiju 2.bedrītē izvirzījās vadībā un turpmākajā cīņā ne brīdi nebija iedzinējos.

Woods match-play čempionātā ir uzvarējis trīs reizes 2003. 2004. un 2008.gadā, kā arī trīs reizes nav ticis tālāk par pirmo kārtu. Ar savu spēli Woods bija apmierināts, vien piebilda, ka pretinieks spēja iegūt par pāris bērdijiem vairāk.

Pēc iepriekš piedzīvotās sniegavētras spēles ceturtdien sākās ar pāris stundu kavēšanos, un divus mačus tumsas dēļ neizdevās pabeigt. Zviedrs Carl Pettersson pēc 17 bedrītēm ar 1up ir vadībā pret Rickie Fowler - šī dueļa uzvarētājs nākamajā kārtā spēlēs pret Lowry. Spānim Gonzalo Fernandez-Castano un Itālijas golferim Francesco Molinari pēc 15 bedrītēm ir neizšķirts, bet uzvarētāju gaidīs tikšanās ar Howell.

Kopš pārejas uz "Nike" nūjām McIlroy spēlei ir pievērsta īpaša uzmanība, jo savā vienīgajā šosezon iepriekš aizvadītajā turnīrā viņš Abudabi netika tālāk par katu. Arizonā ranga līderis bija apmierināts ar savu draivu, bet atzina, ka ar dzelžiem veicies ne tik labi, jo nespēja noķert pareizo vēziena ritmu.

McIlroy pastāstīja, ka draugu būšana ar Lowry laukumā ātri vien aizmirsusies. Ja pirmajās pāris bedrītēs abi tērzējuši par šo un to, tad vēlāk sarunas pieklusušas, bet otrajā deviņniekā konkurenti praktiski nepārmija ne vārda.

WGC Accenture match-play TĪKLS

Pēdējās izmaiņas , 22.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē