Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Vietējais noteikums tūrei

ASV PGA tūrē arvien vairāk golferu atbalsta ideju, ka ar vietējā noteikuma punktu būtu jāatļauj spēlētājiem lietot garo puteri, ja R&A un USGA ierobežos atļauto ripināšanas tehniku. Kā vienu no problēmas risinājumiem tūres spēlētāji iesaka arī ieviest atšķirīgus noteikumus profesionāļiem un amatieriem.

No vēdera putera noliedzējiem par atbalstītājiem kļuvuši Steve Stricker un Jim Furyk, bet Tiger Woods savus iepriekš asos izteikumus ir piegludinājis.

Par vienu no pasaulē labākajiem ripinātājiem uzskatītais Stricker uzskata, ka ASV PGA tūre varētu arī iecirsties un ieviest savu risinājumu, ja pašlaik tradicionālā garo puteru izmantošanas metode ar rokas noenkurošanu pie ķermeņa tiks aizliegta. Stricker atbalsta ideju, ka profesionāļi un amatieri varētu spēlēt pēc atšķirīgiem noteikumiem.

"Neesmu par garajiem puteriem, bet neatbalstu arī izmaiņas. Nav īstais laiks. Pašlaik, nudien, mums nevajadzētu ar šo lietu ņemties," pirms starta WGC Accenture match-play čempionātā teica Stricker. Viņš uzskata, ka būtu normāls risinājums, ja ASV PGA tūre akceptētu garo puteru lietošanu.

R&A un USGA ar nolūku saglabāt spēlē ierasto ripināšanas izaicinājumu novembrī ierosināja aizliegt garos puterus, bet jaunais noteikums stātos spēkā 2016.gadā. Abas organizācijas rosināja līdz februāra beigām apspriest potenciālās izmaiņas.

ASV PGA tūres komisārs Tim Finchem un 16 spēlētāju padome pirmdien apsprieda iespējamās izmaiņas, par kurām Stricker izteicās kritiski. Viņš uzskata, ka "Major" turnīros ar garajiem puteriem uzvarējušie golferi ir tūres sejas, bez kuriem sporta veids būs zaudētājs.

Savukārt Furyk antipātijas pret izmaiņām pamatoja ar viedokli, ka garie puteri ir spēlē vismaz 40 gadu. Tomēr viņš nevēlas, lai ASV PGA un USGA nostātos pretējās pozīcijās, jo tas golfā "atvērtu jaunu tārpu bundžu". Furyk drīzāk mudina golfu sekot tiem sporta veidiem, kur dažādu prasmju līmeņiem ir atšķirīgi noteikumi.

Woods tikmēr sprieda, ka situācijas attīstība var virzīties gan uz vienu, gan otru pusi. Woods nebūtu iebildumu, ja garā putera lietošana katrās atsevišķās sacensībās tiktu atļauta ar vietējo noteikumu.

Pēdējās izmaiņas , 20.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē