Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts ar TPI diplomu

Vēl vienā kartē Latvija vairs nav tukša vieta - Dāvis Puksts no Vācijas atgriezies kā "Titleist Performance Institute" (TPI) sertificēts golfa treneris. "Davis Golf Style Academy" galvenais treneris nedēļas sākumā nokārtoja eksāmenu un tiks iekļauts TPI mājaslapā kā organizācijas ieteikts speciālists.

Eksāmenu Puksts kārtoja pēc divu dienu semināra Bādneienārā, kur apmācību vadīja viens no TPI ekpertiem Lance Gill. TPI metodes Puksts raksturoja kā vienas no atzītākajām golfā un ļoti iecienītām profesionāļu vidū. TPI ir pirmā organizācija, kas ļoti nopietni ņem vērā individuāla ķermeņa saistību ar golfa vēzienu.

TPI pamatā ir pārliecība, ka pastāv nevis universāls, bet katram cilvēkam atsevišķs efektīvs nūjas vēziena veids, ņemot vērā ķermeņa īpatnības.

Semināra dalībnieki noklausījās ievadu golfa vēziena biomehānikā. Puksts guvis pārliecību, cik ļoti ir nepieciešama "K-Vest" ierīce, lai redzētu ķermeņa darbības 3-D formātā. Ierīce jau tuvākajā laikā papildinās "Davis Golf Style Academy" tehnisko arsenālu.

Tas ļaus, piemēram, redzēt, kādā secībā ķermeņa daļas griežas golfa vēzienā, kādā ātruma un par cik grādiem. TPI māca, ka video analīze ir tikai vēziena stila noteikšanai, bet efektivitāti, kas ir pats svarīgākais, var redzēt tikai 3-D. Galvenais uzsvars seminārā bija uz dažādām ķermeņa īpatnībām, kas rada kļūdas vēzienā. Puksts apguvis efektīvus veidus kā pārbaudīt audzēkņu mobilitāti un lokanību, kas vistiešāk ietekmē vēzienu.

TPI sertifikāts Pukstam ir ļoti nozīmīgs arī kā atspēriena punkts mācībām nākotnē. Pēc pamata līmeņa pārbaudījuma nokārtošanas paveras iespēja mācīties nākamajos līmeņos pa novirzieniem. Iespējams, jau šogad Puksts dosies uz Kaliforniju, lai otrajā līmenī mācītos golfa mehāniku.

Pēdējās izmaiņas , 14.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē