Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskie manevri

Gatavību veikt kapitālas pārmaiņas olimpisko spēļu programmā otrdien apliecināja Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK), kas nākotnei ieteica 25 pamata sporta veidus. Golfa to vidū nav, kas gan nemaina golferu situāciju divām tuvākajām olimpiskajām spēlēm 2016. un 2020.gadā.

SOK izpildkomiteja negaidīti no 2020.gada olimpisko spēļu programmas izslēdza cīņu, kas gan cīkstoņus vēl neatstāj pilnīgi bez olimpiskajām cerībām.

SOK izpildkomiteja Lozannā izvēlējās 25 sporta veidus, par kuru kopuma iekļaušanu 2020.gada olimpiskajās spēlēs SOK biedri balsos septembrī Argentīnā. No pašreizējo 26 olimpisko sporta veidu saraksta SOK vienu sporta veidu tādējādi izslēdza, taču no tūlītējām reformām pasargāts bija regbijs-7 un golfs, kas olimpisko spēļu programmā pēc ilga pārtraukuma atgriezīsies 2016.gadā Riodežaneiro.

SOK vēlas olimpiskajās spēlēs saglabāt 25 pamata sporta veidus bet pārējos 2-3 pretendentus varēs drīzāk izvēlēties pēc brīža konjunktūras un izdevīguma. Plāns gan var neizdoties, ja SOK biedri iebildīs septembrī Buenosairesā. Tikšanās Argentīnas galvaspilsēta būs īpaša arī tādēļ, ka SOK būs jāizvēlas 2020.gada spēļu norises vieta un jābalso par jauno prezidentu, jo beigsies Jacques Rogge pilnvaru laiks.

Cīņas sports pēc SOK izpildkomitejas lēmuma automātiski kļuva par pretendentu uz iekļūšanu olimpiskajās spēlēs līdzās jaunajiem kandidātiem - ušu, kāpšanas sportu, skrituļošanu, skvošu, karatē un veikbordu, kā arī beisbolu/softbolu. Vienu veiksmīgo pretendentu, ko SOK izpildkomiteja rekomendēs iekļūšanai olimpiskajās spēlēs, izvēlēsies maijā Sanktpēterburgā.

SOK vēlas pārskatīt olimpisko spēļu programmu, lai padarītu to interesantāku jaunākai auditorijai un saviem sponsoriem, tomēr vasaras spēlēs neparedz vietu vairāk kā 28 sporta veidiem. Iekļūšana olimpiskajās spēlēs ļauj sporta veidiem piesaistīt lielāku finansējumu un gūt plašāku ievērību.

Olimpiskās spēles 2020.gadā notiks Tokijā, Madridē vai Stambulā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā sacensības būs 28 sporta veidos, tostarp golfā un regbijā-7, kam vieta ir garantēta arī 2020.gadā, bet ne kā pamata olimpiskajiem sporta veidiem.

SOK izpildkomitejas ieteiktie 25 pamata olimpiskie sporta veidi:

Vieglatlētika, airēšana, badmintons, basketbols, bokss, kanoe un smaiļošana, riteņbraukšana, jāšana, paukošana, futbols, vingrošana, svarcelšana, handbols, lauka hokejs, džudo, peldēšana, modernā pieccīņa, teikvondo, teniss, galda teniss, šaušana, loka šaušana, triatlons, burāšana, volejbols.

Pēdējās izmaiņas , 12.02.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē