Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Virziens uz Turciju

Gandrīz 50 Latvijas iedzīvotāju, kuri uzskata sevi par golfam piederīgiem, janvāra pēdējā dienā dodas Turciju piedalīties 1. Latvijas  Ziemas čempionātā, vai vismaz to atbalstīt ar savu klātbūtni. Tālāk aplūkojami gan starta laiki, gan divu izspēlējamo sacensību nolikumi.

Latvijas ziemas čempionāts norisināsies Belekas kūrortpilsētā "Sueno" golfa kluba "Pines" un "Dunes" golfa laukumos no 4. līdz 6. februārim. Savu spēlētprasmi centīsies apliecināt pat 11 "Ozo" līmeņa singli.

Paralēli Latvijas čempionātam norisināsies nu jau 6. Vidzemes ziemas atklātais čempionāts un kausa izcīņa. Savu Vidzemes ziemas čempiona titulu centīsies aizstāvēt Tālivaldis Pētersons (2008.), Jurģis Ābele (2009.), Ainārs Počs (2010.), Andris Cinis (2012.) un Andris Zvans (2012.). Kausa ieguvēja laurus aizstāvēs Jurģis Ābele (2010. un 2012.).

Līdz startam 4. februārī vēl notiks treniņi un 2013.gada "Race to Mīlgrāvis" pirmie divi posmi. Rezultātus organizatori šogad tiešraidē vēl nesola, bet katru vakaru informācijai paredzēts nonākt golfs.lv rīcībā.

Skatīt STARTA LAIKUS (04.02.2013.)

Latvijas Ziemas čempionāts golfā – 2013 

Sacensību nolikums

1.      Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas Ziemas čempionāts golfā sacensību organizācijas komiteja: Ardis Marks, Ivans Uljanovs, Mareks Nemme un Vitauts Tučkus. Sacensību galvenais tiesnesis: Vitauts Tučkus.

2.  Laiks un vieta

Sacensības notiek Belek, Turcija – Sueno Golf Club laukumā no 4.-6.02.2013.

3.      Dalībnieki

3.1              Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase) un LR rezidenti, kuri reģistrējušies LGF HCP reģistrā 2012.gadā.

3.2              Sacensības notiek amatieriem sieviešu un vīriešu konkurencē.

3.3              HCP limits dalībai sacensībās ir: 36.0.

4.      Sacensību formāts un noteikumi

4.1       Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem Sueno Golf Club vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2              Formāts. Sitienu spēle - 54 bedrītes.

4.3              Izsitiena vietas. Vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, sievietes no sarkanajām izsitienu vietām.

4.4              Vietu dalīšana. Vietu dalīšanas gadījumā, augstāk būs tas spēlētājs, kuram labāks rezultāts pēc pēdējā raunda 18, 9, 6, 3, 1 bedrītes šajā secībā.

4.5              Spēles temps. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes. Par spēles tempa neievērošanu: pirmajā reizē – brīdinājums, otrajā reizē – 1 soda sitienis, trešāja reize – 2 soda sitieni, ceturtajā reizē - diskvalifikācija.

4.6              Starta laiks. Ja spēlētajs nokavē startu līdz 5 minūtēm, tas saņem 2 sitienu sodu. Ja nokavē vairak par 5 minūtēm, tad tiek diskvalificēts (Noteikuma punkts 6-3).

4.7              Bumbiņas. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajām bumbām (skat. sarakstu www.randa.org).

4.8              Draiveri. Sacensībās var spēlēt tikai ar golfa noteikumos atļautajiem draiveriem (skat. sarakstu www.randa.org).

4.9              Distances mērīšanas un elektroniskās ierīces. Distances mērīšanas ierīces ir atļautas. Aizliegts lietot mobilos telefonus.

4.10          Kediji. Kediji ir atļauti. Spēlētājs ir atbildīgs par kedija rīcību. Noteikumu neievērošanas gadījumā, sodu saņem spēlētājs. Kedija apgērbam jābūt atbilstošam golfa etiķetei.

4.11          Golfa ratiņi. Sacensību dalībnieki var lietot golfa ratiņus. Nedrīkst lietot elektriskos ratiņus un golfa kartu.

4.12          Rezultāti. Kad rezultāti izvietoti uz rezultātu tablo un/vai oficiālajā rezultātu lapā, tie tiek uzskatīti par galīgiem. Pretenzijas var tikt iesniegtas ne vēlāk kā 15 minūtes pēc sacensību beigām.

5.      Pieteikšanās un izloze

5.1              Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 01.02.2013. plkst.20.00 aizpildot pieteikumu formu un iesniegt Aināram Počam Turcijā.

5.2              Izlozētie tee times tiek nopublicēti kopā ar nolikumu.

6.      Starta laiki

Pirmās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, otrajā un trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmo dienu rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7.      Apbalvošana

Sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji saņem LGF kausus.

 

6. VIDZEMES ATKLĀTAIS ZIEMAS ČEMPIONĀTS GOLFĀ 2013

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.     Sacensību mērķis:

Palielināt Vidzemes golfa spēlētāju ieguldījumu LATVIJAS golfa attīstībā, uzaicinot piedalīties godīgās sacensībās ar labākajiem LATVIJAS golferiem arī ziemas periodā.

2.     Sacensību vieta un laiks:

Sueno golfa klubā Belekas apkārtnē Turcijā, 2013. gada 4. februārī Pines laukumā un 5. februārī Dunes laukumā. Izsitienu vietas vīriešiem Dzeltenās, dāmām Sarkanās, Senioriem Zilās.

3.     Sacensību formāts un noteikumi:

Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendjūsas Golfa kluba apstiprinātiem noteikumiem. Dalībniekiem HCP kartes obligātas. Handikaps nedrīkst būt lielāks par 36.

Sacensībās tiek izspēlētas 36 bedrītes, to ietvaros notiek divi turnīri.

*6. Vidzemes Ziemas atklātais čempionāts golfā par SIA „Autoserviss Birums” dāvāto kausu. Stroke rezultāts.

*6. Vidzemes Ziemas kausa izcīņa golfā par SIA VRPB dāvāto kausu. HCP neto rezultāts.

4.     Vietu dalīšana:

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo - sesto vietu, uzvarētājs tiek noteikts “pēkšņas nāves” pārspēlē saskaņā ar Komitejas lēmumu. Pēc šī principa noskaidro pirmās sešas vietas katrā turnīrā.

5.     Starta laiki:

4. februārī starts no 1. bedrītes saskaņā ar izlozi Pines laukumā sākot no plkst. 9:39. 5. Februārī starts Dunes laukumā no 1. bedrītes saskaņā ar iepriekšējās dienas rezultātiem apgrieztā secībā, pēdējie iet pirmo četru vietu ieguvēji pēc iepriekšējo dienu rezultātiem. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 15 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā. Sacensību atklāšana 3. februārī plkst. 18:30 Calista Luxury Resort viesnīcā.

6.     Dalībnieki:

Sacensībās piedalās spēlētāji, kuri pieteikušies līdz 2013. gada 30. janvārim. Sacensību izloze notiks 2013.gada 3. februārī plkst. 18:30.

7.     Tiesāšana:

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina Latvijas Ziemas Atklāto sacensību komiteja. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību Komitejas locekļi. Pretenzijas jāiesniedz rakstiskā veidā ar neatgriezenisku izskatīšanas maksu EUR 100.- apmērā.

8.     Apbalvošana.

Katra turnīra uzvarētāji saņems kausus. Sacensību noslēgums un apbalvošana notiks 2013. gada 6. februārī. Čempionāta uzvarētājs saņems SIA „Autoserviss Birums” ceļojošo kausu. Kausa uzvarētājs saņems SIA VRPB dāvāto ceļojošo Neto kausu.

Pēdējās izmaiņas , 30.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē