Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

EGA ļaujas ierīcēm

Eiropas Golfa asociācijas (EGA) turnīros, sākot ar 2013.gadu, tiek atļauts lietot distances mērīšanas ierīces (DMI). EGA sacensību komiteja ieteica turnīros ieviest vietējo noteikumu, kas ļauj visās EGA sacensībās izmantot DMI, izņemot turnīrus, ko rīko kopā ar R&A, Āzijas un Klusā okeāna golfa konfederāciju un Dāmu golfa savienību, kas pārrauga amatieru spēli Lielbritānijā un Īrijā.

Pēc spēkā esošajiem golfa noteikumiem, DMI sacensībās drīkst lietot tikai ar nosacījumu, ka atļauja tiek ierakstīta turnīra vietējos noteikumos.

Pieņemot lēmumu, EGA sacensību komiteja izvērtēja nesenas aptaujas datus, kas parādīja, ka apmēram trīs ceturtdaļas nacionālo golfa organizāciju savos turnīros ļauj izmant DMI. Savukārt daļa pārējo organizāciju gaidīja EGA viedokli.

EGA sacensību komitejas priekšsēdētāja Birgitta Ljung pieņemto lēmumu atļaut DMI nosauca par nenovēršamu.

Atzīstot, ka daļā nozīmīgu amatieru čempionātu un profesionālās tūrēs DMI lietošana arvien ir aizliegta, EGA uzskata, ka sacensību nosacījumos tāpat ir daudz atšķirību, un DMI atļaušana ir situācijai atbilstoša.

Atļauja lietot DMI padarīs ātrāku un vienkāršāku distances noteikšanu laukumā, jo spēlētāji netērēs laiku, ar soļiem mērot attālumu līdz tuvākajam atskaites punktam, savu lēmumu pamatoja EGA. Organizācijā cer, ka jaunais lēmums padarīs spēli ātrāku un golferi laukumā pavadīs mazāk laika.

Pēdējās izmaiņas , 03.01.2013.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē