Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Marakešas dzirnavās (2)

Decembra sākumā vēl ir priekšlaicīgi skaidri saplānot nākamo sezonu, it īpaši, ja pretendē uz dalību Eiropas Dāmu tūrē (LET). Laura Jansone ir viena no vairāk nekā diviem simtu kandidātu, kuras kvalifikācijas skolā Marokā cīnās par iekļūšanu Eiropā nopietnākajā profesionālajā tūrē. Pirmajā kārtā Laura ceturtdien nospēlēja ar -2 zem PAR!

"Al Madeen" laukumu izspēlējusi ar 70 sitieniem, Laura pēc trīs bērdiju un viena bugija dienas grupā dala 10.vietu. Līdere grupā ar -7 zem PAR ir amerikāniete Mallory Fraiche.

Pretendentu uz vietu LET ir tik daudz, un atlases sistēma tik smaga un ilgstoša, ka kvalifikācijas salīdzināšana ar dzirnavām necik nav pārspīlēta. Lai ļautu savas prasmes parādīt iespaidīgam golferu skaitam, divās daļās sadalītā kvalifikācija notiek divos laukumos "Amelkis Golf Club" un "Al Maaden Golf Resort".

Laura cīņu sāka priekškvalifikācijā, kur 154 dalībnieces sadalītas divās pēc skaita un nozīmīguma vienādās grupās. Katrā laukumā pretendentēm jāizspēlē pa divām kārtām, un pirmo mērķi sasniegs golferes, kas grupā tiks 45 labāko vidū. Tādējādi nākamajā atlases kārtā no priekškvalifikācijas svētdien iekļūs 90 golferes un vēl atbilstošu dalītu vietu ieguvējas.

Savukārt pamata kvalifikācijā no 13. līdz 17.decembrim tiks spēlētas piecas kārtas jeb 90 bedrītes. Priekškvalifikāciju pārvarējušajām golferēm pievienosies apmēram 60 augstāka ranga dalībnieces, un pēc četrām kārtām kļūs zināmas 60 labākās, kuras pārvarēs katu. Pēdējā raunda dalībnieces cīnīsies par vietu TOP 30, lai iegūtu tiesības spēlēt tūrē.

Dažādas kategorijas dalībai LET iegūs arī pēdējā raunda katu nepārvarējušās spēlētājas un citas pamatkvalifikācijā spēlējušās golferes, taču viņu iespējas tūrē būs proporcionāli daudz ierobežotākas.

Pērn Spānijā Laura Latvijas debijā Eiropas tūres priekškvalifikācijas grupā finišēja 81.vietā 101 dalībnieces konkurencē. Šogad jātiecas tikt augstāk, un rīkotājiem tad būs vieglāk atcerēties, kāds izskatās Latvijas karogs. Šogad organizatori Latvijas krāsas rezultātu lapas vajadzībām atrada tikai pēc Latvijas Golfa federācijas draudzīga atgādinājuma.

Organizatori sola rezultātus TIEŠSAISTĒ.

Pēdējās izmaiņas , 06.12.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē