Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Tūrē papildinājums

Floridā nedēļas nogalē tikās LPGA kvalifikācijas skolas pēdējās kārtas dalībnieces, lai cīnītos par tiesībām startēt pasaulē spēcīgākajā dāmu tūrē. Latvijas golferes šogad tik augstu vēl netika, taču kvalifikācijas veiksminieču vidū ir spēlētājas, kuru panākums mudina noticēt, ka dalība LPGA tūrē nav neaizsniedzama.

Ar dalītu 11.vietu tūrē iekļuva Marina Stuetz , kura kvalifikācijas pēdējā turnīrā "LPGA International" laukumā bija vienīgā amatiere TOP20 un nopelnīja pilnu dalības statusu spēlēšanai LPGA 2013.gada sezonā. Stuetz ir tā pati Austrijas golfere, kuru Māra Puisīte pirms trim gadiem atstāja otrajā vietā Islandes junioru "Masters" turnīrā. Pašlaik pasaules amatieru sieviešu rangā Stuetz ir 83.vietā - par piecām pozīcijām augstāk nekā Krista Puisīte.

Pirmo vietu kvalifikācijas turnīrā ar četru raundu summā izspēlētu -13 zem PAR dalīja 18 gadus vecā taizemiete Moriya Jutanugarn un Kanādas golfere Rebecca Lee-Bentham. Starp citu, Māras ceļi ir krustojušies arī ar Jutanugarn, abām golferēm pirms dažiem gadiem tiekoties Jorkas hercoga rīkotajā turnīrā Skotijā, kur taizemiete izcīnīja uzvaru, bet Māra finišēja TOP 10.

Ceturtajā vietā kvalifikācijā finišēja amerikāniete Kathleen Ekey, kura 2011.gadā kopā ar Lauru Jansoni spēlēja LPGA "Futures" tūrē. Eiropas golferes kvalifikācijas TOP20 nebija plaši pārstāvētas - līdzās Stuetz veiksmīgi nospēlēja 7.vietu ieguvusī angliete Felicity Johnson (-7 zem PAR) un 11.vietu dalījusī vāciete Caroline Masson (-4).

Lai iekļūtu TOP 20 un nopelnītu pilnu dalības statusu LPGA tūrē, četru raundu summā vajadzēja nospēlēt vismaz ar -3 zem PAR. Vēl 28 spēlētājas saņēma zemāka ranga statusu dalībai tūrē, un šādu līmeni varēja nodrošināt ar +1 virs PAR.

LPGA kvalifikācijas skolas III kārtas REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 03.12.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē