Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Čempiona stilā

Ar uzvaru un bērdijiem pēdējās piecās bedrītēs Pasaules tūres čempionātā Dubaijā svētdien PGA Eiropas tūres sezonu pabeidza Rory McIlroy. Par diviem sitieniem apsteidzis tuvāko konkurentu Justin Rose, pasaules ranga līderis finišēja ar 265 sitieniem jeb -23 zem PAR.

Pēdējo bedrīti McIlroy izspēlēja konservatīvā stilā, punktu pieliekot ar četrmetrīgu bērdija ripinājumu. Jau pirms ierašanās Dubaijā 23 gadus vecais McIlroy bija nodrošinājis pirmo vietu Eiropas tūres naudas listē, taču, pieskaitot vēl čempiona čeku, viņa sezonas guvums 5 519 118 eiro apmērā ir jauns "Race to Dubai" rekords.

McIlroy sezonas plāns ir izpildīts par 100 procentiem. "Protams, gribēju uzvarēt "Major". Gribēju pasaulē uzvarēt četros turnīros, gribēju uzvarēt "Race to Dubai" un gribēju būt pasaules ranga pirmais numurs. Izskatās, ka esmu sasniedzis visus mērķus, ko sev gada sākumā izvirzīju," viņš teica.

Arī nākamajā gadā McIlroy cer uz ne mazākiem panākumiem. Viņš sagaida, ka izdosies uzvarēt vismaz vienā "Major", kas turpinātu 2011. un 2012.gada panākumu virkni. Ziemeļīrs īpaši met aci uz "US Masters" un "British Open" trofejām, kuru viņa īpašumā vēl nav bijis. Protams, McIlroy ir arī ne tik precīzi definējami mērķi, jo viņš apņēmies dažādos elementos arvien uzlabot savu spēli.

"Tas ir izaicinājums un treniņu prieks - censties kļūt arvien labākam," uzskata pasaules ranga līderis.

Par izcila spēlētāja mērauklu McIlroy uzskata prasmi uzvarēt arī tad, kad neesi uz viļņa un vislabākajā formā. "Spēja uzvarēt ar savu ne labāko spēli ir tas, ko daudzus gadus darīja Tiger Woods. Tādēļ viņš uzvarēja tik daudzos turnīros. Pašlaik es neesmu šādā līmenī, taču mācos, kā to sasniegt," viņš sacīja.

McIlroy 2012.gadā piedalījās 24 oficiālos turnīros, un piecos no tiem uzvarēja, tostarp ar uzvaru PGA čempionātā nodrošinot karjerā otro "Major". Piecos turnīros viņš tāpat palika aiz kata, sacensības pusceļā beidzot arī "US Open".

Pasaules tūres čempionāta REZULTĀTI

"Race to Dubai" RANGS

Pēdējās izmaiņas , 26.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē