Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Divgadu lēmumi

Pasaules amatieru komandu čempionātam Turcijā bija ne tikai sportiskā, bet arī organizatoriskā puse, jo Belekā notika Starptautiskās Golfa federācijas (IGF) lielā sanāksme, kas risinās reizi divos gados. Nacionālo federāciju un starptautisko organizāciju pārstāvji sprieda gan par pasaules čempionāta nākotni, ko sarežģī arvien lielākā dalībvalstu interese, gan par citiem golfa sabiedrībai aktuāliem jautāmiem.

Nākamais pasaules čempionāts 2014.gada septembrī notiks divos "Karuizawa Resort" laukumos kalnu kūrortā netālu no Tokijas, savukārt IGF biedru balsojumā par 2016.gada čempionāta norises vietu Meksika pārspēja pārspēja Kolumbiju. IGF vēl nav informējusi par pretendentiem uz 2018.gada turnīru, kam nule kā noslēgusies pieteikumu iesniegšana. Pagaidām zināms vien, ka pēc sešiem gadiem sacensībām jānotiek Eiropas/Āfrikas zonā. Āfrika nupat gan pretendēja kļūt par atsevišķu IGF zonu, taču nesekmīgi.

Arvien pieaugot nacionālo federāciju interesei par čempionātu kā lielisku iespēju pārbaudīt savu jauno golferu meistarības līmeni, kungiem jau ticis ieviests 72 valstu dalības limits. Organizatori bažījas, ka sarīkot turnīru kļūst arvien grūtāk, jo faktiski uz trim nedēļām jāaizņem divi laukumi.

IGF apsver iespēju līdz pavasarim izdiskutēt un pasaules čempionātā ieviest pagaidām vēl nenoteiktas formas kvalifikāciju, kas drīzāk sarežģītu dzīvi ne tik augstu vietu ieguvējiem. Tas varētu nozīmēt, ka arī Latvijas pielietoto principu "gribam - piedalāmies, negribam - nepiedalāmies" turpmāk, iespējams, būs jāapsver daudz rūpīgāk, jo pēc vienas atkāpšanās tikt klubiņā atpakaļ kļūs daudz grūtāk.

Pasaules čempionāta sarīkošanai ir nopietnas izmaksas - IGF, USGA un R&A kopīgi sedz pus miljonu dolāru, bet atsevišķi tēriņi vēl ir vietējiem rīkotājiem. IGF pašlaik dzīvo no aizdevumiem, kurus paredzēts atdot no naudas, ko starptautiskā federācija saņems par 2016.gada olimpisko spēļu turnīra raidīšanas tiesībām. IGF atsakās no sponsoru naudas, jo organizācijas dibinātājiem ir savi, nereti savstarpēji konfliktējoši, sponsori.

Kopš iepriekšējā pasaules čempionāta IGF papildināja seši jauni biedri. Ja par Gambiju, Ukrainu, Kirgizstānu un Maķedoniju viss puslīdz ir skaidrs, tad specifiska ir Lielbritānijas golfa asociācijas un organizācijas "USA Golf" uzņemšana. Lai gan golfā Anglija, Skotija, Velsa un Ziemeļīrija ir pašpietiekamas, olimpiskajās spēlēs attiecīgie golferi varēs pārstāvēt tikai vienotu Lielbritāniju, tādēļ tika nodibināta atbilstoša organizācija olimpisko jautājumu risināšanai. Līdzīgi arī ASV ar nacionālo olimpisko komiteju golfa jautājumus risinās "USA Golf" nevis USGA.

Sagaidāms, ka jau decembrī sadarbībā ar "Golf Channel" mainīsies IGF mājaslapa, kas līdz ar to zaudēs savu pagājušā gadsimta izskatu.

Pēdējās izmaiņas , 23.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē