Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Akadēmijas arsenālam

Ar jaunu tehnisku ierīci bagātāka kļuvusi "Davis Golf Style" akadēmija, kas bāzējas "Viesturu" laukumā. Oficiālos izmēģinājumos otrdien tika pārbaudīts akadēmijas jaunieguvums -  "Flightscope X2C" radars, kas paredzēts precīzai nūjas vēziena un bumbas lidojuma analīzei trijās dimensijās.

Nūjas un bumbas sekošanas radars precīzi mēra nūjas vēziena un bumbas lidojuma datus, kas palīdz treneriem un līdz ar to arī spēlētājiem precīzāk noteikt kļūdas vēzienā un rast risinājumus to labošanai. Ierīce ir ērti pārvietojama, arī ņemama līdzi laukumā, turklāt tā strādā bezvadu režīmā ar datoru vai  "Ipad ".

"Flightscope X2C" uzstādīšanu veica no Lielbritānijas atbraukušais “MIA Sports Technology” speciālists Iain Mackenzie. Visas dienas garumā akadēmijas treneris Dāvis Puksts un viņa asistents Kārlis Eniņš apguva aparāta lietošanas mākslas, uzklausot arī informāciju par golfa vēzienu fizikas un matemātikas aspektā. Palīgā izmēģināt jauno radaru ieradās Linda un Guntars Dobeļi - meita ar tēvu bija pirmie, kas varēja novērtēt tehnoloģiju brīnuma iespējas.

Viena no "Flightscope X2C" īpaši vērtīgām īpašībām ir gudrās ierīces prasme patstāvīgi noregulēties jebkurā novietojumā – slīpumā vai nelīdzenā vietā.

Jauno "Flightscope" varēs lietot jauniešu akadēmijas audzēkņi, kā arī visi citi spēlētāji, kuriem ir interese izanalizēt savu vēzienu. Ierīce ir noderīga arī nūju atbilstības (club fitting) noteikšanai, kas palīdzēs ikvienam izvēlēties sev piemērotākas nūjas.

Nākamajā sezonā "Flightscope" paredzēts uzstādīt golfa laukuma “Viesturi” turnīros, lai spēlētāji 1. bedrītē varētu gūt ieskatu ierīces darbībā un iegūtu iespēju vēlāk izanalizēt sava vēziena stiprās un vājās puses.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē