Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Ar saknēm Argentīnā

Īpašniekiem lauzot galvas par golfa laukumu uzturēšanas izdevumu segšanu, rodas arī oriģinālas idejas, un Argentīnā pirms neilga laika sevi pieteica respektablu meistaru atbalstītais futbolgolfs. Divus sporta veidus sakausējusī disciplīna ne vienam vien laukumam palīdz noturēties virs ūdens, kad ekonomikas diktētie noteikumi ir pārāk skarbi.

Pirmo reizi futbolgolfu organizēti sāka spēlēt pirms diviem gadiem, un jaunais veidojums Latīņamerikas valstīs kopš tā laika guvis tālāku atsaucību. Spēles ideju nav grūti uzminēt - standarta futbola bumba no starta vietas jāiesit īpašā bedrītē ar pēc iespējas mazāku spērienu skaitu.

Divi plašākai publikai vislabāk zināmie futbolgolfa virzītāji ir Jose Luis Chilavert un Walter Pico. Chilavert 1998.gada Pasaules kausa izcīņā sargāja Paragvajas izlases vārtus, kā arī izpildīja soda un 11 metru sitienus. Savukārt Pico ir slavenā Argentīnas kluba "Boca Juniors" bijušais uzbrucējs.

Argentīnā izveidotās futbolgolfa federācijas vadītāji uzsver, ka spēle nav radīta konkurēšanai ar golfu, bet gan drīzāk ir pozitīvs papildinājums dzīves dažādošanai. Futbolgolfa turnīri parasti notiek darbdienās, kad golfa laukumos trūkst spēlētāju.

Kopš 2009.gada darbojas arī Starptautiskā futbolgolfa federācija, ko nodibināja futbolists Michael Jansen. Septembrī Jansen dzimtajā Nīderlandē notika Pasales kausa izcīņa futbolgolfā, piesaistot 80 spēlētāju no astoņām valstīm. Futbolgolfs piesaista daudzus bijušos un esošos futbolistus, jo sniedz spēles prieku un atšķirīgas fiziskas aktivitātes iespēju, tajā pašā laikā līdz minimumam samazinot traumu iespēju.

Respektējot golfa intereses, futbolgolfā neizmanto grīnus, bet bedrītes, kuras to izmēra dēļ laikam pareizāk dēvēt par bedrēm, ierīko apmēram trīs metrus attālu. Kad nenotiek futbolgolfa pasākumi, tās piepilda ar smiltīm un pārsedz ar velēnu. Arī starta vietas izvēlas atbilstoši, lai vēlāk neradītu galvassāpes golferiem.

Argentīnas futbolgolfa federācijas prezidents Javier Ancizar aģentūrai "Reuters" paskaidroja, ka spēlē no futbola noder prasme pārvaldīt bumbu, bet no golfa jāizmanto pareiza stratēģija, lai izvairītos no nevajadzīga riska. Golfs un futbolgolfs tiek spēlēts dažādos laikos, un Ancizar atgādināja, ka diez vai kāds golferis daudz satrauktos, ja viņam trāpītu futbola bumba, turpretim futbolista pagadīšanās lidojošas golfa bumbiņas ceļā varētu izrasīt sāpīgas un smagas sekas.

Pēdējās izmaiņas , 15.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē