Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

ASV Pirmais golferis

Iespēja jebkuru tēmu novirzīt uz diskusiju par golfu apliecinājumu guva ASV prezidenta vēlēšanās, jo Barack Obama aizrautīgā darbošanās ar dzelžiem un puteri viņa līdzpilsoņiem ir zināma jau sen. Amatā pārvēlētajam kandidātam pat nav izredžu kļūt par rekordistu ASV Pirmo golferu topā, jo daži viņa priekšgājēji sasnieguši ļoti apskaužamus rādītājus.

Woodrow Wilson prezidentūras laikā izspēlēja apmēram 1200 raundu, Dwight Eisenhower ar 800 raundiem pretendē uz otro vietu, bet Obama pagaidām visai necili ir tikko ticis pāri simtam, un diez vai nākamajos četros gados viņam būs iespēja tuvoties līderiem. Prezidents ir kreilis, un visbiežāk spēlē no Baltā nama netālajos Andrews Air Force Base, Army Navy Country Club un Fort Belvoir laukumos.

Lai golfa kārti izspēlētu ASV prezidenta vēlēšanās, konservatīvie atsevišķā mājaslapā pat uzskaitīja visas Obama spēles, tādējādi cenšoties radīt iespaidu, ka demokrātu kandidāts par daudz laika velta izklaidei, kad valstī risināmi kardināli jautājumi. Taču diskreditēšanas centieni neko nedeva - atšķirībā no Ukrainas, kur komunisti pirms vēlēšanām aģitēja golfam uzlikt īpašu nodokli, ASV populāro spēli nav viegli pasniegt kā nepiedienīgu dārgas uzdzīves elementu.

Kritiķiem Obama "CBS News" raidījumā teica, ka vismaz golfa laukumā jūtas gandrīz kā normāls cilvēks, jo uz brīdi izdodas izrauties no dzelžainajiem rāmjiem, turklāt dienā tas neprasa vairāk kā sešas stundas.

Par Obama rezultātiem golfa laukumā nav daudz informācijas, taču aģentūras "Associated Press" aptaujātie zinātāji saka, ka prezidenta spēles līmenis ir itin cienījams. Pēc "Golf Digest" aplēsēm prezidenta handikaps ir apmēram HCP 17. Šovasar Obama no golfa spēles neatteicās arī savā 51.gada jubilejā, uzspēlējot kopā ar kolēģiem un draugiem Andrews Air Force Base laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 13.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē