Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Lielākie ceļotāji

Pirms nākamnedēļ Algarvē paredzētā Starptautiskā golfa ceļojumu gadatirgus mārketinga kompānijas "Sports Marketing Surveys" pētījumā konstatēts, ka visvairāk uz golfa galamērķiem ārzemēs dodas Vācijas un Skandināvijas valstu spēlētāji.

Pagājušajā gadā golfa brīvdienās ārpus savas valsts ir devušies vairāk nekā 85% Skandināvijas un Vācijas golferu. Ar 79% seko Apvienotās Karalistes un Īrijas golferi, kā arī 70% rādītāju sasniegušie francūži. Pētījuma autoru mēraukla gan bija par lielu, lai spētu izmērīt arī Eiropas kopējā ainā sīko golfa valstu rādītājus.

Vācieši izceļas arī ar ilgākajām golfa brīvdienām, jo vidēji izbraukumā pavada 7,5 dienas. Daudz neatpaliek francūži (7,2), bet skandināvi mājup dodas ātrāk, vidēji ceļojumā pavadot 5,8 dienas. Līdzīgs rādītājs ir arī britiem un īriem (5,7).

Pētījumā gūts apstiprinājums golferu paradumam ceļot grupā. Gandrīz trīs ceturtdaļas aptaujāto golfa brīvdienās devās divu līdz astoņu ceļotāju grupā. Lielākās grupas ir skandināviem un britiem, savukārt francūži izceļas kā ļaudis, kas daudz labprātāk ceļā dodas kopā ar golfu nespēlējošiem ceļabiedriem.

Nav brīnums, ka kopumā populārākais ceļojumu mērķis eiropiešiem ir Spānija, taču britiem un īriem īpašā cieņā ir arī otro vietu ieguvusī Portugāle. Vācija ir otrais populārākais galamērķis skandināviem, bet pašiem vāciešiem topa otrajā vietā ir Austrija. Turpretim Francijas golferiem iecienītākās golfa brīvdienu valstis ir Maroka un Tunisija.

Algarves gadatirgus vadītājs Peter Grimster ir pārliecināts, ka aptaujas dati ir svarīgi operatoru un laukumu stratēģijas veidošanai, bet vāciešu ceļošanas aktivitāte ir īpašas uzmanības vērta.

Pēdējās izmaiņas , 09.11.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē