Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Tikai viens handikaps

Eiropas Golfa asociācija (EGA) laidusi klajā precizējošu skaidrojumu situācijai, ja golferim tiek uzskaitīti vairāki handikapi. EGA ir informēta, ka daļa klubu nacionālajās federācijās neatzīst spēlētāja EGA handikapu, ko pārrauga noteiktas citas federācijas, jo uzskata uzskaites sistēmu par apšaubāmu un pretrunā esošu kārtībai pašu valstī.

Tādējādi rodas situācijas, ka EGA spēlētājiem nereti ir divi handikapi - ar vienu viņš spēlē savā valstī, bet citu izmanto, spēlējot ārzemēs. Šādu praksi EGA kategoriski noraida un uzskata to par esošu pretrunā EGA handikapu sistēmai.

EGA atgādina, ka spēlētājam jebkurā gadījumā var būt tikai viens handikaps (eHCP jeb handikapa indekss), kas pielietojams jebkur, kur tiek piemērota EGA handikapu sistēma.

Nosacījums ir spēkā arī gadījumā, ja spēlētājam ir divi mājas klubi, kas nav neatļauta situācija. Ja kādam klubam vai komitejai ir pamatots iemesls uzskatīt, ka spēlētāja handikaps neatspoguļo viņa patieso spēletprasmi un ir pārāk augsts, viņiem ir tiesības handikapu pārskatīt un samazināt. Šāda prakse ir piemērojama tikai attiecīgajās sacensībās, un par to jāinformē spēlētāja mājas klubs, sniedzot tam pilnu informāciju.

Jebkuru praksi ieviest spēlētājam vairāk nekā vienu handikapu (eHCP), EGA uzskata par nopietnu apdraudējumu handikapu universalitātei un piemērojamībai. EGA stingri uzstāj uz šādas prakses pārtraukšanu, ja tā kur tiek īstenota.

Pēdējās izmaiņas , 24.10.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē