Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieres zaudē līderi

Ja statistiķi nosauktu visbiežāk cildināto dāmu golfa amatieri, tā visticamāk būtu Michelle Wie taču 15 gadus vecā amerikāniete ir gatava tuvākajā laikā nobaudīt profesionāles maizi. Ja līdz uzvarai kādā no turnīriem vēl var nākties pagaidīt, tad viņas reklāmas līgumu rieciena biezums jau tagad liek dažiem slaveniem PGA profesionāļiem tikai norīt siekalas.

Uzskata, ka līdzko Wie kļūs par profesionāli, viņa noslēgs reklāmas līgumus par 10 miljoniem dolāru gadā, kas viņu uzreiz padarīs par visvairāk pelnošu golferi dāmu konkurencē.

Starptautiskās ziņu aģentūras, atsaucoties uz anonīmiem, bet labi informētiem avotiem, norādīja, ka tas varētu notikt īsi pirms "Samsung World Championships", kas sāksies 13.oktobrī. Divas dienas iepriekš Wie būs nosvinējusi savu 16. dzimšanas dienu. Tas būs astotais un pēdējais LPGA turnīrs, kurā Wie šogad plāno spēlēt.

Wie tēvs atzina, ka meitas kļūšana par profesionāli nav aiz kalniem, taču piebilda, ka noteikts datums vēl nav zināms.

Paredzams, ka viens no Wie reklāmas līgumiem būs ar "Nike". Viņa jau divus gadus spēlē ar "Nike" dzelžiem un bumbiņām. Turklāt šī sporta preču giganta logo bieži vien ir redzams uz viņas tērpa. "Nike" esot ar mieru Wie maksāt 4-5 miljonus dolāru gadā. Vēl trīs miljonus dotu līgums ar vienu no Āzijas elektronikas milžiem, bet gribētāju skaitā ir arī kāda aviokompānija.

Havaju salās dzimušajai Wie dzimtā ir arī korejiešu asinis, kas viņu padara par zvaigzni ne tikai ASV, bet arī Āzijā, kur tagadējā skolniece varētu būt pat vēl populārāka. Turklāt Wie runā arī japāniski. "British Open", kur Wie dalīja trešo vietu, viņas preses konferencē telpas bija pārpildītas.

Pagaidām visvairāk pelnošā golfere ir Annika Sorenstam ar aptuveni septiņiem miljoniem dolāru gadā, bet nevienai citai dāmai reklāmas līgumi nav ne tuvu šādiem skaitļiem. Pēc ekspertu aprēķiniem Wie varētu saņemt arī 20 miljonu reklāmas dolāru gadā, taču viņas ģimene esot izvēlējusies mierīgāku meitas finansiālās karjeras sākumu.

Uzzinājis, ka Wie varētu saņemt reklāmas līgumos 10 miljonus dolāru gadā, David Toms piebilda, ka viņa rēķinā ir uzvara PGA turnīrā, taču viņš būtu priecīgs arī par pusi no šādas summas.

Ko darīt ar 10 miljoniem dolāru gadā, Wie pagaidām droši vien ieteiks citi, taču nākotnē viņa to kompetenti varēs izlemt pati. Wie māte norādīja, ka jaunā zvaigzne nopietni plāno tikt pie grāda biznesa vadībā, un vislabprātāk studētu Stenfordā. Wie mērķis esot kļūt par ko vairāk nekā bagātu golfa spēlētāju.

Lai cik tuvu uzvarai profesionāļu turnīros Wie vairākkārt bijusi, vienīgais nozīmīgais tituls viņai pagaidām ir 13 gadu vecumā izcīnītā pirmā vieta ASV dāmu amatieru čempionātā 2003.gadā.

Pēdējās izmaiņas , 29.09.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē