Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Komandas acīte

Latvijas golferes pasaules amatieru komandu čempionātā svētdien Antaljā, Turcijā, ceturtās kārtas noslēgumā ieguva 21.vietu un sasniedza sacensību vēsturē savu pārliecinoši labāko rezultātu. Par iekļūšanu pasaules labāko valstsvienību acītē meitenes ir pelnījušas milzu atzinību, un it īpaši par komandas garu kā arī augstvērtīgu rezultātu attiecībā pret PAR.

Četru kārtu summā Latvijas izlases rezultāts bija 585 sitieni jeb deviņi sitieni virs PAR. Par pasaules čempionēm un galvenās balvas – „Espirito Santo” kausa - ieguvējām otro reizi pēc kārtas kļuva Dienvidkorejas golferes, nospēlējot ar –13 zem PAR.

Sacensību pēdējā - ceturtajā - dienā Latvijas valstsvienības līdere bija Krista Puisīte, 18 bedrītes “Gloria Golf Club” Jaunajā laukumā izspēlējot ar 71 sitienu jeb -1 zem PAR. Savukārt Māras Puisītes rezultāts bija 75 sitieni jeb +3 virs PAR. Ārpus komandas ieskaites palika Lindas Dobeles +8 virs PAR, jo ik dienu summēja divus individuāli labākos rezultātus.

Latvijas rezultāts priekšpēdējā kārtā tādējādi bija +2 virs PAR, bet summā komanda 53 valstsvienību konkurencē iekrāja +9 virs PAR un dalīja 21.vietu ar Ķīnas izlasi. Otro vietu ieguva uzvarētājām dienvidkorejietēm trīs sitienus zaudējušas Vācijas golferes, bet trešo pozīciju ar -9 zem PAR dalīja Somijas un Austrālijas valstsvienības. Indivuāli labāko rezultātu sasniedza jau LPGA tūrē uzspīdējusī jaunzēlandiete Lydia Ko, kura finišēja ar -10 zem PAR un četrās kārtās tikai piecās bedrītēs nopelnīja bugiju.

Krista Puisīte ar izlases rezultātu pasaules čempionātā kopumā ir apmierināta, un īpaši uzteica visu spēlētāju ieguldījumu, kas palīdzēja līdzvērtīgi konkurēt ar daudzām golfa pasaules lielvalstīm. Arī izlases kapteine Santa Puče uzsvēra, ka komanda čempionātā nospēlēja stabili bez lieliem kritumiem, un meitenes parādīja uzvarētāju raksturu. Turnīrā Latvijas golferes pēc pirmās kārtas bija vicelīderes, taču arī vēlāk komanda saņēma daudz uzslavu par parādīto spēli.

"Tagad, protams, liekas, ka varējām nospēlēt vēl labāk, tomēr esmu apmierināta," teica Krista Puisīte. "Ar savu piemēru parādījām mājās palikušajām meitenēm, ka ar treniņiem un centību pasaules čempionātā var izcīnīt vietu rezultātu tabulas pirmajā pusē, kur esam blakus un priekšā daudzām golfa lielvalstīm. Esmu gandarīta, ka visas ielikām savu artavu komandas rezultātā, un prieks par Lindu, kura mums izglāba rezultātu trešajā kārtā. Man psiholoģiski smaga bija pēdējā kārta, jo ne īpaši labi situ tālos sitienus, tādēļ uz grīniem nepārtraukti bija maksimāli jākoncentrējas, lai nesabojātu rezultātu," paskaidroja 21 gadu vecā Latvijas izlases līdere.

Krista pastāstīja, ka pēdējā raundā garā spēle viņai īpaši nesekmējās, bet ripināšanā gan gāja itin labi, un tas kārtējo reizi pierādījis, cik svarīga labam rezultātam ir īsa spēle, jo līdz grīnam viņa kaut kā jau tikusi. Neoficiālajā individuālajā rangā Krista četru dienu summā ar PAR atbilstošu rezultātu dalīja 22.vietu.

Savukārt Mārai Puisītei vilšanos sagādāja pašas rezultāts trešajā kārtā, taču pēdējā sacensību dienā viņai savu spēli arvien izdevās uzlabot. "Man neveiksmīgā trešā raunda rezultāts, iespējams, atspoguļojās arī uz spēli svētdien, lai gan īsti tam nebija pamata. Pirmajās deviņās bedrītēs neveicās ripināšanā, taču stabila šodien bija spēle garajos sitienos. Dienas otrajā pusē viss nostājās savās vietās, un esmu apmierināta," teica Kristas Puisītes jaunākā māsa.

Linda Dobele turnīrā guvusi neaprakstāmu pieredzi un daudz pozitīvu emociju, spēlējot kopā ar tik daudzām augsta līmeņa golferēm, un viņa atzina, ka ir ko mācīties. "Prieks, ka spējām konkurēt ar golfa lielvalstīm, taču jātrenējas, lai pēc diviem gadiem nospēlētu vēl labāk. Pēdējā kārtā spēlēju tikpat labi kā dienu iepriekš, taču nekrita ripinājumi, un traucēja arī sliktās atmiņas no neveiksmīgās spēles Jaunajā laukumā pirmajā sacensību dienā," sacensību noslēgumā sacīja izlases debitante.

Izlases kapteine Santa Puče atzina, ka pēdējā dienā Latvijas vārda uz līderu tablo nebija, tomēr komandas spēlētājas var justies kā uzvarētājas, jo spēja turēt līdzi golfā daudz pieredzējušākām valstsvienībām. "Pirms pēdējās kārtas komandā jau bija nevis satraukums, bet pārliecība, ka nospēlēsim labi, jo trijās iepriekšējās dienās to spējām. Krista pārliecinoši iznesa līderes nastu, savukārt Linda īstajā brīdī palīdzēja Mārai viņas vienīgajā neveiksmīgajā dienā," komandā arvien pieaugušo pārliecību par saviem spēkiem raksturoja Puče.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes noteica četru dienu sacensībās, izspēlējot 18 bedrītes ik dienu. Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīja divus labākos individuālos rezultātus, pa divām kārtām izspēlējot "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā.

Latvijas sieviešu izlase līdz šim visaugstāk pasaules čempionātā finišēja debijas reizē 2008.gadā Austrālijā, kad ieguva 29.vietu, taču mazākā konkurencē un ar ievērojami lielākiem plusiem rezultātā. Adelaidē 29.vietu varēja izcīnīt ar +29 virs PAR, turpretim Turcijā šāds rezultāts ierindotu ceturtā desmita beigu galā, tātad spēlētāju meistarība ir pamatīgi kāpusi.

Turcijā jau ir ieradusies Latvijas vīriešu izlase, kas pasaules amatieru komandu čempionātā spēlēs no 4. līdz 7.oktobrim. “Antalya Golf Club” un Cornelia Golf Club” laukumos Latviju pārstāvēs Roberts Eihmanis, Mikus Gavars un Kārlis Broders. Trijotne svētdien bija atnākusi uz dāmu turnīra pēdējā raunda sākumu, lai uzmundrinātu Latvijas spēlētājas.

Latvijas Golfa federācija pateicas SIA “Latvijas Mobilais Telefons” par ieguldījumu nacionālās izlases sagatavošanā un dalībā pasaules čempionātā, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) par sniegto atbalstu.

Pasaules amatieru komandu čempionāta REZULTĀTI

Latvijas sieviešu izlases rezultāti pasaules amatieru komandu čempionātos

2012.gadā Turcijā T21.vieta; 585 sitieni (142-148-149-146) +9 virs PAR; Krista Puisīte PAR, Māra Puisīte +20, Linda Dobele +41. 1.vieta Dienvidkoreja (-13 zem PAR), 53 valstis

2010.gadā Argentīnā 45.vieta; 612 sitienu (156-147-156-153) +36 virs PAR; Laura Jansone +8, Māra Puisīte +32, Krista Puisīte +33; 1.vieta Dienvidkoreja (-30 zem PAR), 52 valstis

2008. gadā Austrālijā 29.vieta; 610 sitienu (154-154-153-149) +30 virs PAR; Māra Puisīte +16, Laura Jansone +21, Krista Puisīte +22; 1.vieta Zviedrija (-19 zem PAR), 48 valstis

Pēdējās izmaiņas , 30.09.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē