Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Čempionāts ar rekordiem startā

Pasaules amatieru komandu čempionātā dalībnieku atsaucība ir vēl viens atgādinājums golfa popularitātes kāpumam pēc sporta veida olimpiskā statusa atgūšanas. Arī Latvijas ieguldījums ir turnīra pirmajos rekordos, jo dāmu konkurencē startam Turcijā pieteikušās 53 valstis, bet kungiem cīnīsies 72 valstu golferi.

Kungiem līdz Eisenhower balvas izcīņai vēl jāpagaida, jo cīņas sāksies tikai 4.oktobrī, turpretim dāmām Espirito Santo kausa ieguvējas Antaljā kļūs zināmas jau šonedēļ. Latviju turnīrā kapteines Santas Pučes pārraudzībā pārstāvēs Krista un Māra Puisītes, kā arī Linda Dobele.

Latvijas meitenēm ir par ko pacīnīties gan kā komandai, gan par individuāliem mērķiem, turklāt pasaules čempionātā izcīnītiem rezultātiem arvien ir cienījams svars. "Gloria Golf Club" laukumos Latvijas izlasei jātiecas tikt rezultātu tabulas pirmajā pusē, lai gan tas būs ļoti nopietns uzdevums, un komandas visu laiku labāko rezultātu - 29.vietu - nenāksies viegli atkārtot un uzlabot.

Savs mikromačs būs Austrumeiropas valstīm, kur Latvijai jācīnās par visaugstākajām pozīcijām, lai gan pēc golfa attīstības kopējā līmeņa valstī tas būtu lēciens augstāk par galvu. Turcijā ieradusies arī Igaunijas izlase, un principiālu cīņu būs ne mazums. Ļoti labi zināmas spēlētājas māsām Puisītēm spēlēs vairākās citās komandās, jo Teksasas valsts universitātes golferes būs arī Islandes un Malaizijas izlasēs.

Četras sacensību kārtas izspēlēs no ceturtdienas līdz svētdienai, bet līdz oficiālajam startam vēl varēs iepazīt laukumus treniņdienās. Līdz šim labākais rezultāts Latvijas golferēm pasaules čempionātā bija debijas reizē 2008.gadā Austrālijā, kad Puisītes kopā ar Lauru Jansoni ieguva 29.vietu ar 610 sitieniem. Taču divus gadus vēlāk Argentīnā 612 sitienu rezultāts vairs ļāva ieņemt tikai 45.vietu, un konkurence pēdējos divus gadus noteikti nebūs sarukusi.

Cerams, turnīra gaitā būs iespēja gūt ieskatu sacensību norisē arī fotogrāfijās, lai gan pirmās tapušās oficiālās komandu bildes rosina domāt, ka fotografēšanai piesaistīti speciālisti ar lielākām iemaņām kriminālistikā, nevis golfa specializācijā.

Pēdējās izmaiņas , 24.09.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē