Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Kapteinis nemainās

Olimpiskajam sporta veidam golfam būtiski notikumi piektdien risinājās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā, kur LOK prezidenta amatu saglabāja Latvijas Golfa federācijas atbalstītais Aldons Vrubļevskis. Pirmo reizi kopš LOK atjaunošanas uz olimpiskā kuģa kapteiņa amatu bija divi pretendenti.

Vrubļevskis balsojumā saņēma 62 balsis, bet otram kandidātam Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidentam Jānim Kolam bija 31 atbalstītājs. Ģenerālsekretāra amatu ieguva Žoržs Tikmers ar 77 balsīm, apsteidzot 13 balsis ieguvušo biatlona vīru Gundaru Upenieku. Par LOK viceprezidentiem kļuva līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis un Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Pēc ievēlēšanas Vrubļevskis pateicās par uzticību un pauda pārliecību, ka turpmāk visa sporta sabiedrība strādās kopā neatkarīgi no katra favorītiem balsojumā. Vrubļevskis solīja izmantot savas zināšanas un prasmes, lai LOK palīdzētu sportistiem sasniegt augstākos mērķus. Viņš uzsvēra, ka LOK nav sporta ministrija, tādēļ nevar atrisināt jautājumus, kas jārisina varas gaiteņos vai bankās. Taču sagaidāms, ka turpmāk lielāku atbalstu saņems arī mazākās olimpiskās sporta veidu federācijas.

Debatēs pirms vēlēšanām Vrubļevska kandidatūras atbalstītāju vidū bija Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Ventspils mērs Aivars Lembergs. Arī LOK un LGF goda prezidents Vilnis Baltiņš aicināja darboties uzmanīgi, lai LOK kuģis varētu peldēt arī turpmāk. Baltiņš norādīja, ka LOK nav uzņēmums un nevar tāds būt, tādēļ Olimpiskajai komitejai nav jādarbojas pēc šovbiznesa likumiem.

Tiesības piedalīties balsojumā par LOK vadību bija organizācijas individuālajiem locekļiem un 34 olimpisko sporta veidu federāciju 67 apstiprinātiem pārstāvjiem. LGF sesijā pārstāvēja federācijas prezidents Vitauts Tučkus un ģenerālsekretāre Santa Puče.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidenta amatā četrus termiņus bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada organizācijas prezidenta pienākumus veic Vrubļevskis.

Pēdējās izmaiņas , 21.09.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē