Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Akadēmiskā diena

Iespēja pacīnīties par "Davis Golf Style Academy" (DGSA) kausiem un uzspēlēt vasarīgi patīkamā dienā "Viesturos" bija pulcējusi četrus desmitus golferu. Ar saviem rezultātiem, kā parasti, apmierināts bija retais, taču pasākuma norise mudināja ielāgot akadēmijas vadītāja Dāvja Puksta solījumu turnīru rīkot arī pēc gada, turklāt vēl vērienīgāku.

Siltajos saulstaros pagalam nepalaisties slinkumā golferiem palīdzēja striktais sacensību formāts - HCP neto nekādas vaļības nepieļauj. Atgādinot par golfa būtību - nospēlēt ar vismazāko sitienu skaitu - rīkotāji balvu bija paredzējuši arī uzvarētājam sitienu spēlē, kur labākais bija Harijs Bariss (79).

Savukārt lielākā daļa dalībnieku sava rezultāta tuvināšanā laukuma PAR paļāvās uz handikapa izmantošanu aprēķinos. Nopietnāko HCP grupā kungiem tieši handikaps divu vienādu neto rezultātu dēļ izšķīra jautājumu par uzvarētāju - ar neto -1 zem PAR uzvarēja Miks Zvejnieks, bet otro vietu ieguva Andris Rodze. Mikam Zvejniekam bija arī par vienu sitienu labāks veikums sitienu spēlē (83).

Absolūti labāko dienas rezultātu neto vērtējumā sasniedza otrās kungu grupas uzvarētājs Aleksejs Savko. Ar 94 sitieniem viņš nodrošināja neto -5 zem PAR un divu neto punktu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Andreju Berķi. Mazāka konkurence bija kungiem trešajā HCP grupā, kur ar savam handikapam atbilstošu PAR uzvarēja Andris Kokts.

Savukārt dāmām Daiga Puisīte uz HCP rēķina cīņā par pirmo vietu apsteidza Aneti Nesauli. Sasniegto neto +7 virs PAR uzvarētāja gan nenosauca par labu rezultātu, taču sacensībās uzvar tas, kas nospēlē labāk nekā pārējie.

Uzvarētāji saņēma balvas no turnīra rīkotājiem un zīmola "Kjus", kas arvien vairāk pievēršas golfam, un sagaidāms, ka nākamvasar Latvijā būs pārstāvēts vēl plašāk.

Vairāki DGSA iesaistīti golferi svētdien vēl spēlēja Somijas junioru tūres posma pēdējā kārtā. Robertam Eihmanim gan neizdevās noturēties līderpozīcijās, un divu kārtu summā viņš ar +10 virs PAR (72-80) finišēja dalītā 13.vietā 92 dalībnieku konkurencē. Linda Dobele meitenēm pakāpās uz dalītu 11.vietu ar +17 (82-77).

Roberts Bišs "Helsingin Golfklubi" laukumā divās dienās nospēlēja ar +23 virs PAR (83-82) un dalīja 73.vietu, bet Indra Eniņa ar +28 (88-82) ierindojās dalītā 30.vietā 42 spēlētāju konkurencē.

Somijas junioru tūres posma rezultāti

PUIŠI

MEITENES

Pēdējās izmaiņas , 02.09.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē