Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pļaujas svētki ar hole in one

Atzīmējot labības pļaujas un ražas sezonas sākumu, uz spēli "Reiņa trasē" 999 Tūres sacīkstēs svētdien bija pulcējies 41 dalībnieks, par lieliskām balvām cīnoties četrās ieskaites grupās. Lai gan laikapstākļi bija sliktāki nekā prognozēja sinoptiķi, un turnīra lielāko daļu spēlētājiem nācās slēpties zem lietussargiem, sacensības izvērtās intriģējošas, tostarp hole in one emocijām bagātas.

Rīgas Ostas Elevatora atbalstītajā 18 bedrīšu turnīrā jau dažas minūtes pēc dalībnieku došanās laukumā atskanēja skaļas ovācijas un gaviles, kas bija dzirdamas visā laukumā. Iemesls bija Sandras Berķes veikums pirmajā spēles sitienā, kad astotajā bedrītē bumbiņa no 80 metru attāluma atrada ceļu bedrītē bez apstāšanās uz grīna. Vēl nebija izspēlēts pirmais aplis, kad visi spēlētāji bija dzirdējuši par dienas pārsteigumu un sezonas otro hole in one "Reiņa trases" laukumā.

Visprecīzākā spēle ar zemāko sitienu skaitu spēlē, kā ierasts, bija kungiem HCP 0-18 grupā, kur sacentās 10 dalībnieku. Veiksmīgākais neto ieskaitē bija un par uzvarētāju grupā kļuva Normunds Sams, laukumu izspēlējot ar 69 sitieniem, iegūstot 59 neto punktus. Ar 60 neto punktiem otrajā vietā ierindojās pagājušā posma uzvarētājs Aigars Pērkums, kurš laukumu izspēlēja ar  67 sitieniem. Aigars arī saņēma Rīgas Ostas Elevatora pārsteiguma balvu par zemāko sitienu skaitu kungu konkurencē. Godalgoto trijnieku grupā noslēdza Jānis Ciaguns ar 78 sitieniem spēlē un 62 neto punktiem.

Vislielākā konkurence par godalgotajām vietām bija kungiem HCP 19-36 grupā, kur startēja 14 spēlētāji. Labākais ar 52 neto punktiem, pārliecinošu un ļoti veiksmīgu spēli izrādījās Oļģerts Babris, kuram bija nepieciešams 81 sitiens. Otro vietu ieguva Kārlis Šternbergs ar 88 sitieniem un 57 neto punktiem. Vēl par diviem neto punktiem vairāk bija Imantam Rendeniekam, kuram laukuma izspēlei bija nepieciešami 87 sitieni.

Turnīram tika mainīts HCP grupu sadalījums dāmu konkurencē, lai nodrošinātu lielāku konkurenci zemāko HCP grupā. Par uzvarētāju dāmām ar HCP ne augstāku par 26 sešu spēlētāju konkurencē kļuva Irēna Vītola - 61 neto punkts. Irēna  ar 77 sitieniem saņēma arī Rīgas Ostas Elevators balvu par zemāko sitienu skaitu dāmu konkurencē. Otro vietu dāmām zemāko HCP grupā ieguva Linda Ķirķe ar 84 sitieniem spēlē un 61 neto punktu, bet trijnieku noslēdza Anete Nesaule ar iegūtajiem 66 neto punktiem, izdarot 81 sitienus.

Deviņas dāmas, kuru HCP noapaļojot ir 27 un augstāks, sacentās par 999 Tūres balvām ceturtajā ieskaites grupā. Ar stabilu un veiksmīgu spēli pie uzvaras tika Gunta Zaķīte, kura laukumu izspēlēja ar 92 sitieniem, iegūstot 52 neto punktus. Par pārsteigumu pašai otro vietu izcīnīja Elīna Cielava, laukumā izdarot 101 sitienu un iegūstot 61 neto punktu. Dienas veiksmīgākais - hole in one - sitiens trešo vietu nodrošināja Sandrai Berķei, kuras rēķinā bija 92 sitieni un 64 neto punkti, kas deva viena punkta pārsvaru pār 4. vietas ieguvēju.

Pie speciālās balvas - 100 latu vērtas dāvanu kartes - par tuvāko sitienu 9. vai 18. bedrītē tika kungu HCP grupas 0-18 uzvarētājs Normunds Sams, kurš rezultātu kartītē 18. bedrītē varēja ierakstīt bērdiju. Bumbiņa pēc viņa pirmā sitiena apstājās 1,16 metru attālumā no bedrītes.

Uz nākamajiem lielajiem sasniegumiem un ne mazāk interesantu spēli golferus "Reiņa trasē" aicinās pulcēties jau pēc divām nedēļām, 2. septembrī, kad būs pienācis laiks 999 Tūres "VentEko" posmam.

Pēdējās izmaiņas , 21.08.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē