Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Senioru lauri Krištopanam

Līdz šim rokā nedevušos Latvijas senioru čempiona titulu sestdien "Viesturos" beidzot izdevās izcīnīt Vilim Krištopanam, kurš turnīra otrajā dienā pēc neveiksmīga sākuma vēlāk spēja atstāt aiz sevis sacensību pirmā raunda līderus. Savukārt dāmām par astoņkārtēju čempioni kļuva Lidija Gavrilova.

Krištopans par vienu sitienu pārspēja Ivaru Grunti, bet trešais trīs sitienus aiz uzvarētāja absolūtajā ieskaitē finišēja Andris Zvans.

Līdz šim divkārt - 2008. un 2011.gadā - Krištopans kļuva par Latvijas midamatieru čempionu, savukārt cīņā par senioru titulu līdz šim allaž mazliet bija pietrūcis. Arī šogad sacensību pusceļā krietni labākā pozīcijā pēc piektdien izspēlētajām 18 bedrītēm izvirzījās Ivars Grunte un Andris Zvans, Krištopanu apsteidzot attiecīgi par pieciem un trim sitieniem.

Arī saulainās un ļoti siltās sestdienas sākums neliecināja, ka skaļākās ovācijas kungu konkurencē kluba mājā izpelnīsies Krištopans. Sācis raundu ar trīskāršu bugiju, viņš Gruntem un Zvanam ļāva pieaudzēt pārsvaru vēl par diviem punktiem.

Taču lielos Eiropas turnīros Krištopana iekrātā vairāku dienu sacensību pieredze darīja savu, un pamazām sāncenšu pārsvars sāka dilt. Pēdējās deviņas bedrītes čempions nospēlēja ar +3 virs PAR, kamēr citiem pretendentiem iekrājās lielāki plusi.

Stājoties uz priekšpēdējās bedrītes tee, viena sitiena pārsvars vēl bija Gruntem, taču viņa divkāršs bugijs šajā bedrītē visu pagrieza otrādi. Krištopans, izvēlējies drošu taktiku un sitot draivu 4.bedrītes fērvejā, ar otro sitienu bija uz grīna un nokārtoja PAR. Pēdējā bedrītē abiem sīvākajiem sāncenšiem bija pa bugijam, tādējādi vienu sitienu priekšā noturējās Krištopans.

Krištopans palika nepārspēts arī 55+ vecuma grupā, bet 65+ grupā labākais bija Andris Staklis.

Skaitliski pieticīgākā konkurencē cīnījās dāmas, taču Gavrilovai uzvara nenāca viegli, par ko parūpējās viņas vārdamāsa,- Vācijas golfere Lydia Rusch-Kiening. Izmantojot turnīra atklāto statusu, Rusch-Kiening bija tuvu tam, lai pirmo reizi senioru turnīrā uzvarētu ārzemju spēlētāja. Otrajā deviņniekā Rusch-Kiening bija labākais rezultāts, tomēr summā par diviem sitieniem labāka bija pašmāju Lidija. Laureātu trijnieku un dalībnieču sarakstu noslēdza Gunta Eniņa.

Laureāti uzrunās pateicās organizatoriem par lieliski sarīkotu turnīru, uzslavējot gan "Viesturu" klubu, gan laukumu. Kausus labākajiem pasniedza Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus, kurš pateicās arī par spēlētāju radīto spraigo intrigu.

Balvu klāstu kuplināja Viļa Krištopana sarūpētie kausi, "Viesturu" kluba balvas, kā arī sponsoru "Pure Chocolate" un "Brālis" sagādātie labumi uzvaru un citu rezultātu saldināšanai un kausu mērcēšanai. Seniori cer nākamgad pulcēties vēl kuplākā skaitā, kā arī rēķinās, ka konkurence kļūst arvien lielāka, un uzvara līdz ar to grūtāk nopelnāma.

Pēdējās izmaiņas , 19.08.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē