Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pagaidām pusporcija

Lemjot par valstsvienības sastāvu pasaules amatieru čempionātā, Latvijas Golfa federācijas valde pirmdien pieņēma lēmumu, kas praktiski pusi vietu pagaidām atstāj vakantas. Loģiski, ka dāmu komandā vieta ir garantēta Kristai un Mārai Puisītēm, bet kungiem pagaidām vienīgais apstiprinātais spēlētājs ir Latvijas čempions Roberts Eihmanis.

Lēmumu federācijas valdē pieņēma vienbalsīgi pēc izlašu darba koordinatora Edward Charnock ziņojuma uzklausīšanas. Charnock ziņojums tapa pēc kosultēšanās ar pārējiem kolēģiem treneriem.

Sievietēm pasaulē prestižākais amatieru komandu turnīrs būs no 27. līdz 30.septembrim "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā, turpretim vīrieši no 4. līdz 7.oktobrim cīnīsies "Antalya Golf Club" laukumā "PGA Sultan".

Sievietēm trešā vieta komandas sastāvā provizoriski ir atvēlēta Lindai Dobelei, taču ar nosacījumu, ka rokas savainojumu dziedējošā spēlētāja uz Turciju dosies tikai gadījumā, ja netraucēs veselības problēmas, un viņa potenciāli būs gatava parādīt savu labāko spēli. Rezervistes statusā pašlaik ir Anna Diāna Švanka. Tā kā sieviešu komanda ceļā dodas 22.septembrī, trešās spēlētājas jautājumu izšķirs ne vēlāk kā 15.septembrī.

Sarežģītāka situācija ir kungiem, kam pēc nozīmīgākajos turnīros sasniegtajiem rezultātiem labāko trijnieku nebija iespējams noteikt puslīdz objektīvi. Tādēļ uz divām brīvajām vietām atlikušie pieci pretendenti situāciju atrisinās dželtlmeniskā veidā, svētdien, 19.augustā, Salienā bez kedijiem izspēlējot 18 bedrītes no baltajām starta vietām.

Pārspēlē iekļāva Miku Gavaru, Kārli Broderu, Gustavu Frici Jankavu, Robertu Bišu un Hariju Barisu. Divu labāko rezultātu īpašnieki pievienosies Eihmanim, vienādu rezultātu gadījumā vietu sadalījumu kvalifikācijas sacensībās nosakot pārspēlē 18.bedrītē. Pārspēle notiks arī gadījumā, ja pēc 18 bedrīšu izspēles nebūs iespējams noteikt komandas rezervistu.

Pārspēles formāts būs identisks nule kā "Volvo Latvian Open" izmantotajam reglamentam.

Vīrieši ceļā dosies 29.septembrī trenera Dāvja Puksta virsvadībā. Dāmām delegācijas vadītāja būs LGF ģenerālsekretāre Santa Puče.

Latvijas delegācija pasaules amatieru komandu čempionātā

Sievietes (22.septembris-1.oktobris)

1. Krista Puisīte

2. Māra Puisīte

3.*Linda Dobele

Rezervē: Anna Diāna Švanka

Delegācijas vadītāja: Santa Puče

Vīrieši (29.septembris-8.oktobris)

1. Roberts Eihmanis

2. ?

3. ?

Treneris: Dāvis Puksts

Pēdējās izmaiņas , 13.08.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē