Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Svētki Somijai un Krievijai

Pēdējā sacensību diena neko neizmainīja "Volvo Latvian Open" favorītu spēku samērā, un uzvarētāju kausu kopijas aizceļos uz Somiju un Krieviju. Jani Hietanen nospēlēja galvastiesu pārāk pār konkurentiem kungu konkurencē un kļuva par turnīra vēsturē otro uzvarējušo somu, savukārt Margarita Kima bija gana stabila, lai noturētu aiz sevis māsas Puisītes.

Pērn 3.vietu "Ozo" laukumā ieguvušais Hietanen šoreiz trīs dienu summā nospēlēja ar +5 virs PAR, un otro vietu ieguvušo turku Serkan Akarsu apsteidza par 12 sitieniem. Vēl par diviem sitieniem vairāk bija trešās vietas īpašnieka Krievijas golfera Jevgēņija Volkova rēķinā. Labākais no latviešiem - Mikus Gavars - pēdējā raundā turēja līdzi līderiem, tomēr summā ar +24 virs PAR netika augstāk par 4.vietu.

Dāmām dienas labāko rezultātu sasniedza Krieviju pārstāvošā Kima un Krista Puisīte, abas nospēlējot ar PAR. Taču tas nozīmēja, ka saglabājās līdzšinējā lietu kārtība, un Kima noturēja trīs sitienu pārsvaru pār tuvāko sāncensi Kristu, kura pretendēja "Latvian Open" uzvarēt trešo reizi pēc kārtas. Kimas rezultāts summā bija +3 virs PAR. Māra Puisīte ieņēma 3.vietu, par 10 sitieniem atpaliekot no vecākās māsas, un gandrīz tikpat pamatīgi apsteidzot tuvākās sekotājs.

Čempionu rezultāti ir pieticīgākie pēdējos trijos gados dāmām un četros gados - kungiem, turklāt arī labāko pašmāju spēlētāju rezultāti ir ieguvuši prāvu plusa tendenci.

Latvijas kalendārā prestižākais turnīrs var lepoties ar iespaidīgu spēlētāju ģeogrāfisko paleti, startējot 14 valstu golferiem. Taču sportisko rezultātu ziņā Latvijas golfā tas radīja vairāk jautājumu nekā sniedza atbilžu, ja patur prātā, ka nākamās nedēļas sākumā jāizvēlas komandas sastāvs dalībai pasaules amatieru komandu čempionātā.

Ja māsu Puisīšu vieta izlasē ir stabilākā vērtība, tad par citiem pretendentiem tiklab kungu kā dāmu komandā netrūks atšķirīgu viedokļu. Būtiska loma izlases sastāva noteikšanā būs treneru padomei, kura varēs analizēt un vērtēt gan golferu individuālās meistarības līmeni, gan samērot kandidātu iespēto dažādos augstākā līmeņa turnīros.

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē