Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Uzreiz bagātākā

Michelle Wie nav pievīlusi prognozētājus – 15 gadus vecajai amerikānietei pietika paziņot par lēmumu kļūt par profesionāli, lai viņa uzreiz kļūtu par komerciāli veiksmīgāko golferi dāmu konkurencē, un trešo naudīgāko reklāmas līgumu slēdzēju sieviešu sportā kopumā. Lai gan vecuma dēļ Wie varēs spēlēt tikai ierobežotā skaitā LPGA turnīru, jau noslēgtie līgumi ar „Nike” un „Sony” ļaus viņai gadā saņemt 10 miljonus dolāru. Komentējot kļūšanu par profesionāli, Wie norādīja, ka par golferi kļuva slinkuma dēļ.

Sportiskie sasniegumi nenāk par ļaunu sarunās ar transnacionālo kompāniju bosiem, taču Wie piemērs apliecina, ka tas nav galvenais. Zviedriete Annika Sorenstam karjerā ir uzvarējusi jau deviņos „Major” turnīros, taču viņas ienākumi no reklāmām nav lielāki par 6 miljoniem dolāru gadā.

Ne vienmēr reklamēties gribētāji ir gatavi nosaukt summas, ko maksā zvaigznēm par sava zīmola publicitāti. Uzskata, ka vairāk par 10 miljoniem dolāru gadā no reklāmas līgumiem saņem tikai tenisistes Marija Šarapova (16,6 miljoni) un Serena Williams (11,5 miljoni).

Pirmo reizi karjerā uz naudas prēmiju LPGA turnīrā Wie varēs pretendēt divas dienas pēc savas 16 gadu jubilejas – „Samsung World Championships”, kas Kalifornijā sāksies 13.oktobrī. Tajā pat laikā Wie LPGA var justies gandrīz kā veterāne, jo tūrē viņa jau ir spēlējusi 23 turnīros. Debija LPGA Wie bija 12 gadu vecumā. Uzvarēt LPGA turnīros Wie vēl nav izdevies, tomēr astoņos „Major” turnīros viņa ir bijusi desmitniekā.

Wie divus gadus vēl jāmācās skolā, tomēr ar to viņas izglītošanās plāni neaprobežojas, un jaunkundze vēlāk grib studēt augstskolā.

Ambīciju jaunajai zvaigznei netrūkst arī golfā. Viņa sola sagraut stereotipus par sieviešu golfu, spēlējot arī kungu konkurencē PGA tūrē. Viens no Wie mērķiem ir kļūt par pirmo dāmu, kas „Augusta National” laukumā startēs „US Masters” turnīrā. Kungu konkurencē Wie ir spēlējusi jau iepriekš, tiesa līdz cut pārvarēšanai vienmēr nedaudz pietrūcis. Nākamais mēģinājums būs Japānas tūrē novembra beigās.

„Psiholoģiski es jūtos tā, ka dāmu konkurencē es varu uzvarēt ikvienu,” paziņoja Wie. „Taču nedomāju, ka pašlaik es būtu labākā pasaulē”.

Nonākšanu golfā 1,83 metrus garā Wie skaidro ar to, ka tenisā un beisbolā bijis par daudz jāskrien, un laikam jau viņa esot bijusi tam „par slinku”. Savs labums no iepriekš gūtās sportiskās pieredzes Wie tomēr ir. Viņa uzskata, ka treniņi beisbolā viņai palīdzēja tagad regulāri sist par 300 jardiem tālākus draivus.

Trīskārtējais „Major” uzvarētājs Ernie Els uzskata, ka Wie ir labākais svings dāmu golfā.

Pēdējās izmaiņas , 06.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē