Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pēc 10 gadiem atkal Els

Kopš 2002.gada Ernie Els nebija izdevies uzvarēt nevienā "Major" turnīrā, un daudzi jau prognozēja, ka viņa lielo panākumu laiks ir pagājis. Taču svētdien 42 gadus vecais dienvidafrikānis triumfēja "British Open" un ieguva karjerā ceturto "Major" uzvaru. Tiesa, ar netiešu Adam Scott palīdzību, jo Austrālijas golferis pēdējās četrās bedrītēs izsēja četru sitienu pārsvaru.

Els finišēja ar desmitmetrīgu bērdija putu, un vēlāk "Royal Lytham & St Annes" laukumā bija liecinieks šķietami drošā favorīta Scott spēles sabrukumam. Scott pēdējās četrās bedrītēs krāja bugijus vienu pēc otra, un vēlāk neslēpa vilšanos, jo visu pārējo turnīra daļu viņš aizvadīja labi.

Savukārt Els pēdējās deviņas bedrītes nospēlēja ar -4 zem PAR, veiksmīgi izvairoties no dziļajiem bunkuriem un neļaujot sevi samulsināt arī spirgtajam vējam. Līdzšinējā karjerā Els "Major" kolekcijā bija uzvaras 1994. un 1997.gada "US Open" un 2002.gada "British Open".

"Kaut kāda iemesla dēļ bija pienācis mans laiks," pēc uzvaras teica Els. "Daudzi domāja, ka es nekad vairs neuzvarēšu, taču es šogad sāku tam ticēt," piebilda golferis, kurš bez uzvarām kopš 2002.gada aizvadīja 36 "Major" startus.

Uzvarētāja rezultāts turnīrā bija 273 sitieni jeb -7 zem PAR. Scott atpalika par vienu sitienu, bet 3.vietu dalīja amerikāņi Tiger Woods un Brandt Snedeker ar -3 zem PAR.

Scott veiksme atstāja kopš bērdija 14.bedrītē. Bugijs 15.bedrītē, nākamajā bedrītē netrāpīts divu pēdu ripinājums un vēl +1, 17.bedrītē spēlē iesaistījās piegrīna rafs, bet 18. bedrītē draiva iznākums bija bumbiņa bunkurā. Tābrīža līderim vēl izdevās ar trešo sitienu tikt divarpus metrus no karoga, taču putā bumbiņa ripoja garām, un nepiepildījās cerības uz pārspēli.

"British Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 22.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē