Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ar GPS somā

Nav mūžam nemainīgu lietu, un golfā arvien skaidrāk izpaužas tendence, ka kanonisko tradīciju piekritējiem kļūs arvien grūtāk saglabāt gadsimtiem ilgi noturētās pozīcijas. Golfa noteikumu pārraugi R&A un USGA paziņoja, ka, sākot ar nākamā gada sākumu, konceptuāli neiebildīs pret tik specifisku mērierīču kā GPS un lāzertālskatu izmantošanu, nododot šī jautājuma izlemšanu sacensību Komiteju ziņā.

Jau tagad šādas ierīces plaši lieto profesionāļi turnīru treniņu kārtās. No 2006.gada 1.janvāra sacensību komitejām ir ļauts akceptēt Globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) ierīču un distances lāzermērierīču izmantošanu.

R&A gan norāda, ka tiek atļauts izmantot tikai attālumu mērošas ierīces, taču joprojām ir aizliegts paļauties uz tehniku informācijas gūšanai par citiem dabiskiem faktoriem, piemēram, vēja stiprumu un virsmas slīpumu.

Kas zina, vai izdabājot golferu vēlmei par katru cenu tikt pie labāka rezultāta, drīz vien rezultātu kartiņās nebūs precīzi norādītas katras bedrītes koordinātas. Ja tehnoloģiju ietekmei netiks likti šķēršļi, spēles plānošanai pirms sacensībām droši vien varēs izmantot modernākas,“Google Earth” līdzīgas programmas, kas jau tagad ļauj nekļūdīgi atpazīt bedrītes arī šeitpat “Ozo” un “Viesturu” laukumos.

Kopumā noteikumos, kas stājas spēkā nākamā gada pirmajā dienā, salīdzinājumā ar iepriekšējo noteikumu versiju ir izdarīti 111 labojumi.

Pēdējās izmaiņas , 07.10.2005.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē