Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Solīds starts junioru "Open"

Kamēr profesionālā golfa ģēniji jau pulcējās kaimiņos, lai pretendētu uz "The Open" čempiona lauriem, juniori nedēļas sākumā izspēlē savu turnīru, kur cienījams sākums izdevies Latvijas spēlētājiem. Lielā dalībnieku skaita dēļ pirmā kārta Anglijā ieilga, taču Roberts Bišs iekļuva TOP 20, un diezcik tālu no labākajiem nav arī Anna Diāna Švanka.

Roberts pirmo kārtu izspēlēja ar 78 sitieniem, dalot 19.vietu sitienu spēlē, bet Anna Diāna finišēja ar 81 sitienu, kas viņu ierindo dalītā 43.vietā.

Organizatori vēl nav informējuši par dalībvalstu skaitu, taču sagaidāms, ka tas būs ne mazāks kā iepriekšējā reizē, kad startēja golferi no 77 valstīm. Kopā ar Latvijas junioriem uz turnīru devusies Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Santa Puče atzīst, ka tik daudz dalībnieku turnīrs iepriekš nav pulcējis. Turklāt pasākums tiek rīkots ne tikai kā klasiskas sacensības, bet arī sniedz iespēju dalībniekiem ar savu pieredzi iepazīt visaugstākā pasaules līmeņa golfa notikumu.

Šogad rīkotāji turnīru padarījuši nedaudz sportiskāku - junioriem vairs nav atsevišķa iedalījuma zelta un citu krāsu līgās kā iepriekš. Ikvienam dalībniekam ir garantēta iespēja izspēlēt divus raundus, pēc kura trešajai dienai kvalificēsies 80 labākie.

Jaunie golferi spēlē "Fairhaven Golf Club", ko uzskata par tradicionāla links dizaina iezīmēm bagātu laukumu, kas turklāt pilnībā atbilst čempionātu golfa prasībām. Spēles taktikas izvēlē rūpīgi koptajā 122 bunkuru laukumā arī racionāli jāizvērtē riska un tā atdeves proporcijas.

Lielais "The Open" notiks tikai dažus kilometrus attālajā "Lytham St Annes", kur gaidīti viesi būs arī junioru turnīra dalībnieki. Savukārt slavenā "The Open" balva Claret Jug ir atceļojusi pie jaunajiem golferiem, dodoties rokās arī vēsturisku privātu fotogrāfiju tapšanai (skat. Dienas foto).

Tradicionāli ar junioriem tiekas tābrīža "The Open" čempions. Gatavojoties savam startam, ziemeļīrs Darren Clarke pastāstīja, ka "Lytham St Annes" laukumā rafs lietainajā Anglijas vasarā ir sazēlis tik varens un brutāls, ka no dažām vietām nav cerību tik laukā. Savukārt Tiger Woods teica, ka tik augstu un biezu rafu viņam savā mūžā vēl nav nācies redzēt, un spēli vienkāršāku nepadarīs arī 206 bunkuri.  

Junioru "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 16.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē