Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Olimpiskā Usma

Pirmās medaļas ar olimpisku atblāzmu sestdien pasniedza Usmas golfa klubā, kur par Latvijas olimpiādes uzvarētājiem kļuva junioru izlases golferi Roberts Vanags un Krista Čače. Vanaga panākums olimpiādē cels augšup Carnikavas novadu, bet Kristas Čačes panākums ielīksmos Vecpiebalgu.

Turnīra otrā diena ieviesa negaidītas izmaiņas rīkotāju plānos, jo pusdienlaikā sākās pamatīgs lietus ar negaisiem, kas sacensības pārtrauca uz trim stundām. Golferiem drošības nosacījumu dēļ no spēles bija jāaturas, bet laukums ar slapjo pārbaudījumu tika galā, un peļķes uz grīniem ātri nožuva.

Taču spēlētāju rezultātos izmaiņas bija ne mazākas kā laikapstākļos. Pirmās dienas līderis Kārlis Broders izredzes uz uzvaru izsēja pēdējās astoņās bedrītēs un finišēja sestajā vietā. Savukārt Vanagam otrās dienas +5 virs PAR ļāva summā nospēlēt ar +16 virs PAR, kas bija uzvaras vērtē.

Usmas laukuma rekordu otrajā kārtā sasniedza Harijs Bariss, nospēlējot ar 69 sitieniem jeb +1, taču pieticīgāks rezultāts pirmajā kārtā neļāva Ikšķiles novada golferim pakāpties augstāk par 2.vietu vienu sitienu aiz uzvarētāja. Trešais ar +26 aiz brāļa finišēja Edgars Bariss.

Arī dāmu konkurencē visas medaļas sadalīja junioru izlases meitenes. Krista Čače vairs neatkārtoja pirmajā raundā piedzīvoto lielo klupienu, un otrajā kārtā iespētais +9 virs PAR summējās čempiones rezultātā +25 virs PAR. Uz otro vietu atkāpās uzvarētājas māsa Ieva Čače, bet trešā, startējot 14 golferēm, bija vēl viena Rīgas komandas pārstāve Dana Zālīte.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma medaļas, bet sešiniekā iekļuvušajiem spēlētājiem par dalību pirmajā olimpādes golfa turnīrā atgādinās saņemtie diplomi.

Ja Latvijas olimpiādē dabas stihija tikai pamainīja dienskārtību, tad Igaunijas "Open" līdzīgu notikumu dēļ sestdien atcēla otrās kārtas sacensības. Sāremā pēc nakts lietavām tomēr palika virs ūdens, taču golfa laukums sauszemes sporta veidiem īsti vairs nebija derīgs. Rīkotājiem vairākkārt atliekot startu, otro raundu visbeidzot atcēla un katu piemēroja pēc pirmās dienas rezultātiem.

Tādējādi katrs pirmā raunda bērdijs bija vismaz pusotra bērdija vērtē, bet katrs bugijs izvērtās vēl smagāks. Dāmu konkurencē svētdien sacensību pēdējo dienu līderes pozīcijā sāks Māra Puisīte, trīs sitienu deficītu centīsies atspēlēt Krista Puisīte, un par vietu desmitniekā cīnīsies Anna Diāna Švanka. Aiz kata palika Indra Eniņa, bet Linda Dobele savu turpmāko dalību atsauca, acīmredzot, par sevi atgādinājuša savainojuma dēļ.

Kungiem pēdējam raundam ir kvalificējušies visi četri Latvijas dalībnieki - Roberts Eihmanis, Vilis Krištopans, Rūdolfs Ķelle un Gustavs Fricis Jankavs. Lai gan visaugstākās vietas varētu būt neaizsniedzamas, ar iekļūšanu desmitniekā par savu klātbūtni jācenšas atgādināt.

Mājās palikušo golferu cīņās sestdien "Ozo Golf Club" veiksmīga diena bija Samu saimei - Normunds Sams "Citrus Solutions Open" uzvarēja spēcīgāko handikapu grupā kungiem, savukārt Emīlija Sama nospēlēja savam handikapam spoži un uzvarēja dāmu ieskaitē. Otrā HCP grupā kungiem labākais bija Jānis Viļums.

Gatavojoties nākamajām cīņām, golferi 'Turnīru' sadaļā var noskaidrot savus pretiniekus "Arclinea" match-play čempionāta pirmajā kārtā, kā arī potenciālos nākamos sāncenšus, ja turnīrā izdosies krāt uzvaras.

Pēdējās izmaiņas , 07.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē