Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Sākts Usmā un Igaunijā

Spēcīgākie Latvijas golferi piektdien devās laukumā gan Usmā, gan no Kurzemes nebūt ne tik tālajā Sāremā, aizvadot pirmās kārtas spēles Latvijas olimpiādē un Igaunijas "Open". Māra Puisīte konkurentēm igauņu zemē atgādināja, kura ir pašreizējā čempione, savukārt Kārlis Broders Kurzemes pusē lika manīt, ka savā trofeju kolekcijā labprāt izbrīvētu vietu pirmā Latvijas olimpiādes uzvarētāja lauriem.

Sāremā laukumā Māra apliecināja, ka no Igaunijas čempiones titula nebūt negrasās atteikties, un līderpozīcijas pirmajā raundā nodrošināja ar +6 virs PAR. Lai gan rezultātu kartītē bija pa vienam trīskāršam un divkāršam bugijam, kā arī pieci bugiji, tam pretim Māra spēja likt četrus bērdijus, tostarp trīs no tiem iespaidīgā sērijā otrā deviņnieka sākumā.

Savukārt Krista Puisīte 14 bedrītes izspēlēja ar PAR, taču viņai pamatīgi iegrieza četrkāršs un trīskāršs bugijs, kas komplektā ar diviem bugijiem pagādāja +9 virs PAR. Taču Māra 7.vietas īpašniecei Kristai ir tikai par trim sitieniem priekšā, tādēļ divos atlikušajos raundos nekas nav neiespējams. Otrajā desmitā vietas ieņem Anna Diāna Švanka (+14), Linda Dobele (+15) un Indra Eniņa (+23).

Kungiem igauņu turnīrā pēc pirmās kārtas Latvijas golferu pirmajā desmitniekā nav, tiesa, visi četri stabili ieņem vietas rezultātu tabulas pirmajā pusē. Latvijas amatieru čempions Roberts Eihmanis dala 16.vietu ar +13 virs PAR, Vilis Krištopans un Roberts Ķelle ar +14 PAR ir dalītā 20.vietā, bet vēl par vienu sitienu vairāk ir Gustavam Fricim Jankavam, kuru +15 ierindo dalītā 25.vietā. Jankavam melnā bedre bija ar 18.numuru, jo tur tika atstāti 10 sitieni un cerības pēc pirmās sacensību dienas ieņemt vietu TOP 10. Vācietim Johannes Diederichs līderpozīcijas nodrošina +4 virs PAR, savukārt igauņi Egeti Liiv un Marten Palm atpaliek par vienu sitienu.

Tikmēr Usmas golfa klubā Latvijas olimpiādes sacensību pusceļā Saldus novada pārstāvis Kārlis Broders kungiem ir pirmais ar 74 sitieniem jeb +6 virs PAR. Tiesa, cīņa vēl ne tuvu nav galā. Lai gan tuvākais konkurents Roberts Vanags atpaliek par pieciem sitieniem, Usmas laukums ir gana viltīgs, lai ātri vien rezultātos pagādātu straujas izmaiņas. Uz vietu trijniekā nopietnākie pretendenti vēl ir 81 sitiena rezultātu sasniegušie Klāvs Andersons un Jānis Spalviņš, taču rezultāti ir blīvi, un izredzes tikt TOP 6 ir gandrīz pusei sacensību dalībnieku.

Dāmām ar 83 sitieniem vadībā ir rīdziniece Ieva Čače, bet vienu sitienu līderei zaudē Krista Čače,- atšķirībā no māsas pārstāvot Vecpiebalgu, viņai 14.bedrītē gadījās atstāt 13 sitienus. Izredzes uz uzvaru ar 85 sitieniem nav zaudējušas arī Dana Zālīte un Alise Burkāne.

Neļaujoties ietekmēties no tveicīgās sutas, rīta pusē startējušie dalībnieki vēlāk devās uz Liepāju, lai piedalītos olimpiādes atklāšanas ceremonijā, bet nākamajā rītā jau būtu uz starta strīpas pēdējā sacensību dienā.

Igaunijas amatieru "Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 06.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē