Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvarētāju diena

LMT Latvijas amatieru čempionāta pēdējā diena milzu pārsteigumus cīņā par uzvarētāju tituliem nenesa, taču intriga prestižajā turnīrā neizpalika, un "Ozo Golf Club" laukumā virmoja īsts čempionātu golfa gars. Dāmu konkurencē par trīskārtēju čempioni kļuva Krista Puisīte, bet kungiem pirmo reizi uzvarētāja kausu saņēma Roberts Eihmanis.

Krista veiksmīgi aizstāvēja pērn izcīnīto čempiones titulu, pievienojot vēl vienu trofeju turnīrā, kurā viņa pirmo reizi uzvarēja 2008.gadā. Šoreiz uzvaru deva trīs dienu summā iegūtais +2 virs PAR rezultāts, savukārt pēdējo raundu izdevās nospēlēt mīnusā ar -2.

Māsas Puisītes pēdējo kārtu sāka vienādās pozīcijās gluži kā no baltas lapas, un pirmajās deviņās bedrītēs vēl nekas neliecināja, ka Krista finišā uzvarēs itin pārliecinoši. Otro deviņnieku Krista sāka ar viena sitiena pārsvaru, taču nākamajās sešās bedrītēs izkārtoja sev četrus bērdijus, palielinot pārsvaru jau līdz sešiem punktiem, kas Mārai Puisītei daudz cerību neatstāja.

Māra ar summā +7 virs PAR ieguva otro vietu, savukārt trešā bija Linda Dobele ar +20 virs PAR. Iespējams, tieši šādā sastāvā Latvija būs pārstāvēta rudenī pasaules amatieru čempionātā.

Pašlaik gan Kristai, gan Mārai ir pa trim uzvarām Latvijas amatieru čempionātā, un savstarpējo rēķinu kārtošanai ir kas pataupīts arī nākotnei. Lai gan pašlaik iniciatīvu pārņēmusi Krista, Latvijas čempionāta absolūti labākais rezultāts (+1) arvien pieder Mārai, un varbūt nākamgad sagaidīsim vēl vienu interesantu dueli, ja vien abas pretendentes arvien būs amatiera statusā.

Kristai šovasar sacensību kalendārs ir itin garš, un kārtējais ieraksts atgādina, ka nākamajā nedēļas nogalē jau gaida Igaunijas "Open", kurp pošas daudz Latvijas golferu. Kristai būs starts arī Eiropas sieviešu amatieru čempionātā un intriģējošā turnīrā Nīdferlandē, kur varēs pacīnīties par iespēju piedalīties "KLM Open". Krista pēc garās ceļošanas no viena turnīra uz otru un nesenās pārbraukšanas mājās atzina, ka pilnībā vēl nav aklimatizējusies un par sevi atgādinājis viegls sagurums, taču čempione ar pārliecību teica, ka savu labāko spēli vēl nav parādījusi, tādēļ ar nepacietību gaidīsim turpinājumu.

Ne tik spožiem rezultātiem šoreiz noslēdzās kungu cīkstēšanās, tomēr līderu flaits intrigu uzturēja gana ilgi. Vilis Krištopans pirmās septiņas bedrītes izspēlēja ar PAR un pietuvojās Eihmanim līdz četru sitienu tiesai. Lai gan arī Robertam turpinājums nebija rožu ziedlapiņām kaisīts, otrajā deviņniekā viņš turējās pietiekami stabili, lai jautājumu par pirmās vietas ieguvēju vairs nebūtu.

Eihmanis uzvaru nodrošināja ar +18 virs PAR, uz otro vietu finišā ar +24 pakāpās trešā raunda labākā rezultāta (75) īpašnieks Gustavs Fricis Jankavs, bet senioru čempionātos ne pirmo sezonu startējošais Krištopans no uzvarētāja atpalika astoņus sitienus un bija trešais. Kungiem tieši šī trijnieka ziņā būs Latvijas rezultāts Igaunijas "Open" Nāciju ieskaitē, kur tika pieteikti Eihmanis, Jankavs un Krištopans.

Pirmo reizi trijās kārtās Latvijas amatieru čempionātu rīkoja 2005.gadā, un līdz šim +17 virs PAR bija pieticīgākais rezultāts, kas kungu konkurencē nodrošinājis uzvaru. Ja pēc astoņiem gadiem latiņa palaista zemāk, tad cerams vismaz, ka ar lielākām cerībām nākotnē. Junioriem pēc gada būs visas iespējas pierādīt, ka tieši šāda notikumu gaita viņiem bija padomā.

Taču gandarījumu un atzinību par startu turnīrā jebkurā gadījumā ir ir pelnījuši visi tā dalībnieki - kā uzrunā teica sacensību ģenrālatbalstītāja LMT prezidents Juris Binde, čempionātu golfā cīņa, pirmkārt, ir pašam ar sevi un laukumu, un sitienu spēlē tā nekad nav viegla.

Pēdējās izmaiņas , 01.07.2012.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē